Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, katıldığı bir toplantıda "yeni doğan bebek" ile "çeyiz" kelimesini aynı cümlede kullandı. Ramazanoğlu, "Annelere babalara sesleniyoruz, çocuğunuz doğduğunda bir çeyiz hesabı açtırın" dedi.

Ortaya çıkan cinsel istismar skandalı sonrası Ensar Vakfı'na sahip çıkan sözleriyle tartışmaların odağına oturan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tartışmalara yol açacak yeni sözler sarf etti.

İstanbul'da bir otelde düzenlenen "Mutluluğa ve Geleceğe İlk İmza Çeyiz Hesabı" isimli toplantıda konuşan Bakan Ramazanoğlu, "Eskiden bir gelenek vardır, özellikle bizim Ege'de şöyle bir deyim vardır, 'Kız beşikte, çeyiz sandıkta.' Artık biz bunu değiştiriyoruz, 'çocuklarımız beşikte, çeyizlerimiz de hesapta' diyoruz. Anneler kızları için kanaviçe işler dantel yaparlar, sandıkta saklarlardı. Annelere babalara sesleniyoruz, çocuğunuz doğduğunda bir çeyiz hesabı açtırın, o çeyiz hesabı çocuğunuz için bir kanaviçedir, danteldir, karşılığı aynı zamanda çocuğunuzun da geleceğidir" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: DİHA)