Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve saldırılar 41 gündür devam ederken dün öğlen saatlerinde Cudi Mahallesi'nde özel harekât polislerinin açtığı ateş sonucu göğsünden vurularak yaralanan ve hastaneye kaldırılması için AİHM tarafından hakkında tedbir kararı alınan üniversite öğrencisi Cihan Karaman hastaneye kaldırılamadan yaşamını yitirdi.

Evrensel’in haberine göre Karaman'ın yaralanmasının ardından Cizre Belediyesi'ne ait ambulansla mahalleden alınması, top atışlarıyla engellenmişti.

Karaman, bu sabah saatlerinde aynı mahallede bir eve top mermisi isabet etmesi sonucu yaralanan 10 kişinin yanına götürülmüştü ve diğer yaralılar ile birlikte hastaneye kaldırılmayı bekliyordu. Karaman ve diğer yaralıların bulunduğu bölge de sabah saatlerinden itibaren hedef alınarak yoğun top atışlarına tutuldu. Karaman'ın cenazesi mahallede tutuluyor.

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’deki son durumu gazetemize bugün şu sözlerle aktarmıştı: "Akşam boyunca yaşanan bombalamalar sonucunda yaralılar şu saat oldu hâlâ bulundukları yerde. Durumu ağır olanlar var.

En korkunç yanı, dün vurulan Cihan’ın arkadaşları, onun yanında bulunan insanlar bunlar. Dün ‘Cihan’ı taşıyamıyoruz bizi tarıyorlar’ diyorlardı bu insanlar, Bizler de nerede olduklarını bildirdik. Ona rağmen gece boyunca ateş açıldı ve yaralı sayısı 15’e kadar çıktı. Yaralılar bizi iki kez aradılar. Son olarak ‘buraya gaz attılar’ dediler.

Oradakilerin can güvenliği yok. Grup başkanvekillerimiz Bakanlığa bu durumu bildirdiler. Şimdi yaralıların nerede olduklarını da biliyorlar.

Ambulansın gitmesine izin vermiyorlar. Üstelik buradaki insanların hepsi yaralı olduğu için de dışarıdan 3-4 kişiye daha izin verilmesi lazım. Zira ambulans yaralıların bulunduğu yere ancak 200 metre kadar yaklaşabilir.

Yaralıların taşınması için başkalarına da ihtiyaç var. AİHM tedbir kararı aldı ama yine de ambulans gelmiyor.  Cizre’de ara verilmeksizin 40 gündür insanlık suçu işleniyor. 70’in üzerinde sivil öldürüldü.

Üstelik bunların çoğu ambulans gelmediği için, tedavi olamadıkları için öldü. Burada çatışma durumu da söz konusu değil. Sadece saldırı var.

Biz ambulans şöförlerine de söyledik ‘filan yerde filan sokaktalar’ diye. Ambulans şoförüne söyledik çünkü vali ve kaymakam telefonlarımıza çıkmıyor... ‘Siz almazsanız biz alalım’ dedik ama muhatap da bulamıyoruz."