Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, 3,5 ay önce Mardin’de bir yemek sırasında çekilen fotoğrafı gündeme getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açlık grevleri ile ilgili olarak 'Onlara öl diyen siyasi partinin mensupları, kuzu kebap yiyorlar' sözlerine yanıt verdi. Türk, "Ruh hali bozuk" dediği Erdoğan'ı “kaportası parçalanmış, motoru bozulmuş tek direksiyonu kalmış arabaya” benzetti.

BASİT BİR OLAYI TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞIMAK BAŞBAKANA YAKIŞMIYOR

Ahmet Türk Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “bir kaç günden beri Sayın Başbakan’ın gündeminden düşmeyen bir kuzu kebap olayı var. 17 Temmuz tarihinde gurubumuz Mardin’de bir toplantı kararı almıştı. O toplantıdan sonra bir Mardin milletvekili olarak bir akşam arkadaşlarımı köye davet ettim. Yemek yedik. O dönemde açlık grevi yok. Bir şey yok. Doğal olarak misafirlerim var. Şimdi bu kadar basit bir olayı Türkiye gündemine taşımak gerçekten Başbakan’a yakışmıyor” dedi.

ERDOĞAN İÇİN 'III. GEORGE' BENZETMESİ

Erdoğan’ın çelişkili açıklamalarına dikkat çeken Ahmet Türk,”Sayın başbakan bir tutarsızlık içinde. Bir taraftan ölüm oruçlarının müsebbibi olarak bizleri gösteriyor. Diğer taraftan açlık grevinin olmadığını söylüyor. Şimdi burada şüpheye düşüyorum. Sayın Başbakan’ın acaba ruh hali nedir?” diye sordu.

Türk, İngiltere Kralı III. George’u örnek göstererek Erdoğan’a göndermede bulundu ve “III. George, İngiltere’de delirdiği zaman bürokrasiye, bakanlarına talimatlar veriyordu. Hyde Park’ta bir ağaca Prusya başkanı olarak sarıldığı zaman, ruh halinin bozuk olduğu da anlaşıldı ve görevden alındı," dedi.

'TBMM SAYIN BAŞBAKAN'IN RUH HALİNİ GÖRME GİBİ BİR SORUMLULUK TAŞIYOR'

Türk ayrıca şu açıklamayı da yaptı:

"Adamın biri kaza geçirmiş. Patronu soruyor, durumun nedir? ‘Çok iyi’ diyor. ‘Yalnız birkaç malzeme’ diyor. Bir şase gönderin. Bir karbüratör gönderin, bir motor gönderin, bir kaporta gönderin. Sayın Başbakan’ın şasesi eğrilmiş, kaporta paramparça, motor çalışmıyor, elinde tek o direksiyonun simidi kalmış aslında. TBMM de Sayın Başbakan’ın bu ruh halini çok iyi görmek gibi bir sorumluluk taşımaktadır. Bence bugün yargılanması gereken, sorulara yanıt vermesi gereken Sayın Başbakan’ın kendisidir. Adeta ölümleri teşvik eden ve bugün bu durumun bu noktaya gelmesine neden olan Sayın Başbakan’ın tavrıdır.” (anf)