Mardin'in Nusaybin ilçesinde 4 gün önce Valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçede 2 yurttaş öldürülürken, onlarca kişi de yaralandı. Öldürülenler arasında, evinde yalnız yaşayan Ahmet Sönmez (61) de vardı. Valilik açıklaması ve AKP'ye yakın medya, Sönmez'in ölümünde polisi 'aklarken', Sönmez'in kardeşi Valilik açıklamasını da anaakım medyada çıkan haberleri de yalanladı ve "Ağabeyim sokak başında bekleyen zırhı araçtan açılan ateş sonucu katledilmiştir," dedi.

"KESKİN NİŞANCILAR EVİN DAMINDA, AİLE EVDE MAHSUR"

DİHA'nın haberine göre, Sönmez'in babası ve kardeşlerinin yaşadığı ev, özel harekat polisleri tarafından kapısı kırılarak basıldı. Ev içinde bulunan 11 aile bireyi yere yatırılarak darp edildi. Keskin nişancılar evin damına konuşlanırken, evde bulunan 11 kişi bir odaya konularak, dünden bu yana gözaltında tutuluyor.

Telefonla DİHA'ya konuşan Ahmet Sönmez'in kardeşi Şahabettin Sönmez, şu anda bir odada tutulduklarını ve evin damına konuşlanan keskin nişancıların sürekli bir yerlere ateş açtığını ifade etti. Elektriklerin kesik olduğunu ve telefon şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen Sönmez, tüm Nusaybin halkının aynı durumu yaşadığını aktardı. Sönmez, "Burada bir katliam yapılmaktadır. Geç olmadan herkesin ayağa kalkması gerekiyor" diyerek çağrıda bulundu.

"AĞABEYİM ZIRHLI ARAÇTAN ATEŞLE KATLEDİLDİ"

Ağabeyi Ahmet Sönmez'in öldürülmesi ile ilgili Valiliğin "Meydana gelen patlamada yaşamını yitirdiği" açıklaması ve anaakım medyanın "Evine teröristleri sokmayınca katlettiler" başlıklı haberlere sert tepki gösteren Sönmez, "Ağabeyim sokak başında bekleyen zırhı araçtan açılan ateş sonucu katledilmiştir. Ağabeyim evde yalnız yaşayan biriydi. Hayvanları olan kendi halinde biri. Kapıyı açıp dışarı bakmak istiyor. O sırada yüzlerce kurşun sıkılıyor. Valiliğin söylediği patlama olayı doğru değildir" dedi.

Kaynak: DİHA