Gazeteci yazar Ahmet Nesin, 22 Haziran günü kendisiyle birlikte tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu’nun tahliye edilme kararı üzerine bir mesaj gönderdi.

Ahmet Nesin tıpkı Şebnem Korur Fincancı ve Erol Örderoğlu gibi Özgür Gündem gazetesine Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapmıştı.

Ahmet Nesin’in kısa mektubunu bugün tahliye edilen koğuş arkadaşı Erol Önderoğlu aracılığıyla dışarıya gönderdi.

Nesin'in mesajı şöyle:

“Sevgili Dostlar,

Yaşam kimileyin o kadar karmaşık ki; ben içeride kalıp tahliye olan arkadaşlarıma sevinen, tahliye olanlar benim kalmama üzülen taraftalar. Bu tahliyeler sizlerin sayesinde oluyor.  Hepinize sevgiler, görüşmek üzere.

Ahmet Nesin, Silivri Cezaevi, F 6 Koğuşu”

NE OLMUŞTU?

Ahmet Nesin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Özgür Gündem'in “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan ve "suç ve suçluyu övme", "suç işlemeye tahrik" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Mahkeme Nesin hakkındaki iddianameyi kabul etti.

Dün, aynı sebeple tutuklu olan Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da tahliye edilmişti. 

Üçü de 20 Haziran'da ifade için geldikleri Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Eşref Durmuş tarafından mahkemeye sevk edilmiş, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği Hakimi Bekir Altun'un kararıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: Bianet