Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Melih Gökçek hakkında yazdığı "Çocuk siyasetçi Melih Gökçek" başlıklı yazının ardından gelen tepkileri bugün köşesinde değerlendirdi.

Hakan, Gökçek'e 'Çocuk siyasetçi' denmesine Gündem Çocuk Derneği'nden tepki geldiğini belirterek, derneğin haklı olduğunu belirterek, bir yandan da "Çocukluğa mahsus hallerin tümüne 'olumluluk' yükleyemeyiz," diyerek kendini savundu.   

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısındaki o bölüm:

ÇOCUKLUK VE GÖKÇEK'LİK

-“HAMAM” filmi çekilince hamamcı dernekleri, “hemşire” klipi çekilince hemşire dernekleri, “hostes” esprisi yapılınca hostes dernekleri ayaklanır ya... Melih Gökçek’e “Çocuk gibi siyasetçi” dediğim için “Çocuk Derneği” ayaklanmış.

-“Gündem Çocuk Derneği” adlı bir dernek, bana bir açık mektup yazmış. Dedikleri özetle şu: “Çocuklara dil uzatma... Melih Gökçek’in yaptıklarını çocuklar yapmaz. Ona çocuk diyerek yaptıklarını mazur göstermeye çalışmışsın”.

-Doğrudur: Çocukluk masumiyettir, saflıktır... Ama çocukluk biraz da dünyayı tam olarak kavrayamamak, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanmak, benmerkezci olmaktır. Çocukluğa mahsus hallerin tümüne “olumluluk” yükleyemeyiz.

-Bir çocukta gayet sevimli kaçan ve çocuk olmanın doğal yansıması olan bazı haller, söz konusu bir yetişkin olduğunda sorun teşkil eder. Çocukluğa mahsus birçok hal, bir yetişkin için mazur görülecek hal değildir.

-Melih Gökçek için “çocuk gibi” dendiğinde, “Aslında sen ‘Melih Gökçek çocuklar gibi sempatiktir, çocuklar gibi masumdur’ demek istiyorsun” demek, en hafif tabirle okuduğunu anlamamak demektir.

-Çünkü yalın gerçek şudur: Çocuklarda sempatik görülebilecek tutum ve davranışlara sahip olmak, bir yetişkini asla sempatik ve masum yapmaz.

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız