Hatay’da polis saldırısı sonucunda Ahmet Atakan’ın hayatını kaybetmesinin ardından yayılan direniş dördüncü gününe girdi. Armutlu mahallesi ve Ankara’daki Tuzluçayır mahallesi direnişin odağı olurken İstanbul ve Eskişehir’de de eylemler vardı.

Ahmet Atakan’ın yaşamını yitirdiği Hatay’ın Armutlu mahallesinde dün gece de eylem vardı. Mahallede toplanan yüzlerce kişi protesto için Gündüz Caddesine yürümek istedi. Burada barikat kuran gruba polis saldırdı. Polisin çok yoğun bir şekilde biber gazı kullanmasının ardından ara sokaklara çekilen protestocular burada barikatlar kurarak ateşe verdi. Polisle taş ve havai fişeklerle çatışan grupların direnişinin ardından gece geç saatlerde eylemler sona erdi.

Dört günden beri polisin giremediği Armutlu mahallesinde direnişçi gruplarda sokaklarda bekleyişlerini geç saatlere kadar sürdürdü.

TUZLUÇAYIR’DA DİRENİŞ SÜRÜYOR

AKP hükümetinin cemaat projesi olarak dayattığı cami-cemevine karşı protestolarla başlayan ve Ahmet Atakan’ın ölümünün ardından büyüyen Tuzluçayır direnişi de devam ediyor. Akşam saatlerinden itibaren Tuzluçayır meydanında bir araya eğlen binlerce kişi barikatlar kurarak ateş yaktı. Göstericiler alana kamyonla barikat malzemeleri taşırken polis cami-cemevi inşaat alanı etrafında yoğun önlem aldı. Polisle şiddetli çatışmaların yaşandığı mahallede protestocular gece geç saatlere kadar direniş gösterdi. Elektriklerin kesildiği mahallede çatışmalar sırasında yaralananlar olduğu bildirildi.

Ankara’da protestoların diğer bir adresi ise Dikmen’di. Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto eden göstericiler, saat 20.00’den itibaren Dikmen semtinde bir araya geldi. Göstericiler, Dikmen Caddesi ile ara sokaklara çöp konteynerlerinden barikatlar kurarak ateş yaktı. Polis, saat 22.00 sıralarında göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Ara sokaklara dağılan grupların gösterileri sabah saatlerine kadar sürdü.

KADIKÖY AYAKTAYDI

İstanbul’un Kadıköy semtinde ODTÜ eylemleriyle başlayan ve günlerdir süren protestolar dün akşam da sürdü. Akşam üzeri alanda bir araya gelen binlerce kişiye polis TOMA ve plastik mermilerle saldırdı. Biber gazının da yoğun bir şekilde kullanıldığı saldırıda en az 6 kişi yaralanırken ara sokaklardaki çatışmalar sabaha kadar sürdü.

Öte yandan gösteriler sırasında gözaltına alınan iki kadına Rıhtım Karakolunda çıplak arama uygulandığı ve olay yerindeki avukatlara da fiziki ve sözlü saldırıda bulunulduğu bildirildi.

GAZİ MAHALLESİNDE BARİKATLAR KURULDU


Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen binlerce kişi Gazi Mahallesi'nde eylem yaptı. Çöp konteynerlerını devirip barikat kuraran göstericiler, pazar tahtalarından oluşan barikatı ateşe verdi. Olaylar sırasında göstericiler, Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesinin bir bölümünü trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis biber gazı ve tazyikli su ile yüzleri maskeli gruba müdahale etti. Gruptan bazı kişiler sapanlarla polise taş ve misket attı. Müdahale esnasında bazı göstericiler ara sokaklarda akrep araçlarına molotof kokteyli attı. Polis ekipleri TOMA aracı ile yanan barikatı söndürdü.

İZMİR’DE POLİS GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

İzmir’in Alsancak semtinde bir araya gelen protestocular Talatpaşa Bulvarı üzerinde sloganlar attı. Ardından Plevne Bulvanı ile Talatpaşa Bulvarı üzeri Gazi Ortaokulu karşındaki kavşağa barikatlar kuruldu. Bölgede bulunan bir trafik levhasının direğini deviren topluluk, bank ve çöp konteynırlarını da barikata götürüp ateşe verdi. Güzargahtaki kaldırım taşları ile kablolarla Talatpaşa Bulvarı’nı Basmane Garı yönü ile Cumhurilet Bulvarı girişi yönüne doğru trafiğe kapattı. Polisin saldırısı sonucu göstericilerle çatışmalar yaşanırken polis burada da yoğun bir şekilde biber gazı kullandı. (ANF)