Ülkedeki çatışmalı sürecin durdurulması için “Bizim bu noktada CHP’ye dönüp bakmamız ve ona bir soru sormamız gerekiyor” diyen yazar Ahmet Altan, CHP’ye ve demokratik çevrelere şu soruyu yöneltiyor: “Erdoğan’ın bütün adamlarının neden sizin HDP’yi suçlamanızı, HDP ile PKK arasında bağ kurmanızı ve bütün suçun onlarda olduğunu söylemenizi istediklerini anlamıyor musunuz?”

Altan’ın ünlü dizi “House of Cards”tan örnekler verdiği Haberdar’da yayımlanan “Bay Başkan…” başlıklı yazısının öne çıkan kısmı şöyle:

Artan sayıda ölüm haberleri geliyor her gün.
 
Bizim bu noktada CHP’ye dönüp bakmamız ve ona bir soru sormamız gerekiyor.
 
Bir Amerikalı senaristin bile aklına gelen böylesine “klişe” bir şiddet senaryosuna karşı sizin aklınıza bir şey gelmiyor mu?
 
Erdoğan’ın bütün adamlarının neden sizin HDP’yi suçlamanızı, HDP ile PKK arasında bağ kurmanızı ve bütün suçun onlarda olduğunu söylemenizi istediklerini anlamıyor musunuz?
 
Bu şiddet senaryosunu ancak HDP ile birleşerek durdurabileceğinizi kavrayamıyor musunuz?
 
AKP’lilerin, “ölümü” kutsayan, bütün gençleri “şehit” olmanın “güzelliğine” inandırmaya çalışan propagandalarının altında “iktidarı” sürdürmekten başka bir amaç olmadığını göremiyor musunuz?
 
“Anayasaya uymayan” bir adamın ihtirasları yüzünden insanların ölmesine izin verip, onun ve yandaşlarının “iktidar senaryosuna” figüran olmaya razı mısınız?
 
Onların “şiddet, kaos, savaş” senaryosuyla yarattıkları şoka karşılık bir “barış, huzur” şoku yaratmanın önemini algılayamıyor musunuz?
 
Tabii burada CHP seçmenlerine de bir söz söylemek gerek izinleri olursa…
 
Partinizi barışa ve HDP ile işbirliğine zorlamazsanız, bu “şiddet ve kaos” senaryosu sizi de, partinizi de, ülkenizi de yutacak…. Sizin söyleyeceğiniz bir söz, sizin alacağınız bir tavır bu ülkenin geleceğini belirleyecek.
 
Bu şartlarda ne yapacaksınız?
 
Savaşı ve Erdoğan’ı mı yoksa barışı ve Türkiye’yi mi tercih edeceksiniz?
 
AKP’nin bu “dehşet” senaryosunun ne AKP’lilere, ne de ülkeye bir hayrı olmayacak.
 
“PKK’yı son adamına dek kırana kadar bu savaş bitmeyecek” sloganlarını biz kırk yıldır dinliyoruz, savaşı büyütmekten, ölen gençlerin sayısını artırmaktan başka bir işe yaramadı.
 
Bu politika şimdi de bir işe yaramayacak.
 
Savaş her gün biraz daha şiddetleniyor.
 
“Yürütmeyi, yasamayı, yargıyı” ele geçirdiklerini bizzat AKP’li milletvekillerinin açıkladığı bir ülkede, Erdoğan ve adamlarının bütün partileri kapatıp, bütün muhalifleri hapse atarak herkesi susturacakları güne kadar bu savaşın süreceği açık bir gerçek olarak durmuyor mu önünüzde?
 
Kürt meselesinde nasıl iki yüzlü davrandıklarını, işlerine geldiğinde “barış”, işlerine geldiğinde “savaş” dediklerini izlemediniz mi?
 
Bu oyuna düşecek misiniz gerçekten?
 
Türkiye, bir Amerikalı senaristin aklı kadar akla sahip değil mi bu “oyunu” görmek için?
 
CHP “barışı” şiar edinirse, AKP’nin “ölüm” senaryolarına karşı “yaşamayı” savunursa, çocukları ölümden kurtarmak için HDP ile elele verirse, hem bu “diktatörlük” senaryosunun önünü keser, hem insanlarımızı ölümden kurtarır, hem de Türkiye’nin önüne AKP’nin diktiği bu kara duvarı yıkar.
 
CHP’nin bütün yöneticilerine ve CHP seçmenlerine, “House of Cards”ın o bölümünü seyretmelerini öneririm.
 
Belki bizim anlatamadığımızı, bir televizyon senaristi anlatabilir kendilerine.