Doğubayazıt'ta Ehmedê Xanî (Ahmed- i Hani) anıtının yıkılması ardından şimdi de "Ahmed-i Hani Kültür Parkı"'nın girişinde bulunan tabela yerinden sökülerek zarar verildi. 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde türbesi bulunan Kürt filozof Ahmed-i Hani’nin anıtı belediyeye atanan kayyım tarafından yıkılması ardından şimdi de ilçede bulunan "Ahmed-i Hani Kültür Parkı"'nın girişinde bulunan tabela yerinden sökülerek yıkıldı. Yıkılan tabelanın demirlerinde de eğilmeler olduğu gözlendi. 

Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesi'ne atanan kayyum, Haziran ayında DBP’li belediye tarafından yaptırılan Ahmed-i Hani anıtını yıktırmış, daha sonra gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada,  “Belediyemiz tarafından heykelin aynı şekilde yapımı için sipariş verilmiş olup en kısa zamanda yerine montajı yapılacaktır” denildi. Ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen anıt tekrar yerine konulmadı. 

Tabelanın kim yada kimler tarafından yerinden söküldüğü öğrenilemezken, geçtiğimiz günlerde belediye araçları ile parkta duvar örme işlemi yapıldığı belirtildi. 

KAYNAK: Mezopotamyaajansı.com