Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Taşkesen köyü Kanîspî yaylasında askerlerin döşediği iddia edilen mayının patlaması sonucu 1 çocuk yaşamını yitirdi, 1 çocuk ise ağır yaralandı.

Aylardır askeri hareketliliğin sürdüğü Tendürek Dağı’nın içinde bulunan yaylada askerlerin kullandığı mevziye döşenen mayına basan 2 çocuktan Fettah Erdem (15) olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kolları ve bacakları kopan 16 yaşındaki Sinan Çiftçi ise ağır bir şekilde yaralandı.

Yaylaya aileleriyle birlikte giden 2 çocuğun sabah saatlerinde koyunları otlatmak için konaklama alanından ayrıldığı ve ardından patlamanın yaşandığı bildirildi.

Ambulansların yaylaya çıkamasına izin verimediğini söyleyen Erdem'in babası Bayram Erdem, yaralı Çiftçi'yi kendi imkanlarıyla battaniyelere sararak 2 kilometre boyunca taşıdıktan sonra ambulansların bekletildiği köye ulaştırdıklarını belirtti.

Oğlunun kalan parçalarını topladığını söyleyen baba Erdem, "Biz jandarmayı aradık, hastaneyi aradık. Jandarma gelmedi. Ambulanslar da köyde beklediler, olay yerine gelmediler, yaralımız kan kaybından ölecekti. Benim oğlumun iki bacağı orada kaldı. Cenazemin yarısı geldi yarısı orada kaldı" dedi.

Patlamanın yaşanmasına neden olan askerler hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Erdem, "O mevziiyi kim kazımışsa ben onlardan davacıyım. O mevziiyi oraya kazanlar kimse o mayını da onlar döşemiş. Çocuklarımızı öldürüyorlar, vahşet yapıyorlar" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Mayının patlaması sonucunda yaralanan 16 yaşındaki Sinan Çiftçi, Diyadin Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlamada yaşamını yitiren 15 yaşındaki Fettah Erdem'in cenazesinin ise Diyadin Devlet Hastanesi'ndeki ön otopsi işleminin ardından Erzurum Adli Tıp Kurumu'na (ATK) gönderilmesi bekleniyor.

(Kaynak: DİHA)