Ağrı Tendürek Dağı'nda askerlerce açılan ateş sonucu yaralanarak tedavi altına alınan Cenap İlboğa'nın, "Askerle çatıştım" yönünde ifade vermesi için polislerce baskı altına alındığı ifade edildi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Tendürek Dağı'nda başlatılan operasyonun son bulması için canlı kalkan eylemine katılan ve askerlerce açılan ateşte yaralanan MEYA-DER Temsilcisi Cenap İlboğa hala tedavi altında. İlboğa, Erzurum Bölge Eğitim Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alındı.

POLİSLER 24 SAAT KAPIDA NÖBET TUTUYOR

Hayati tehlikeyi atlattığı belirtilen İlboğa'nın bulunduğu yoğun bakım ünitesinin kapısında 3 resmi giyimli polis 24 saat nöbet tutuyor. Kapıda bekleyen polisler, ailesinin bile kendisiyle görüşmesine izin vermiyor.

AĞABEYİYLE 5 DAKİKA GÖRÜŞTÜ: 'POLİSLER YALAN İFADEYE ZORLUYOR'

Şu ana kadar ağabeyi ile polis gözetiminde sadece 5 dakika konuşabilen kardeşi Tayfun İlboğa, kısa görüşmelerinde ağabeyinin kendisine, polislerce yalan ifade vermesi için baskı altına alındığını söylediğini aktardı. Kardeş Tayfun İlboğa, "Ağabeyimle yaptığım polis gözetimindeki 5 dakikalık vakitte ağabeyim bana 'Polisler zorla yalan ifade vermem konusunda baskı yapıyor. Askerle ben de çatıştım. Çatışmada yaralandım' diye ifade vermemi istiyorlar" dediğini söyledi.

'GERÇEKLERİN ÜZERİ ÖRTÜNMEK İSTENİYOR'

Çıkan olayların sorumlusu olarak ağabeyinin ve halkın gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken İlboğa, "Gerçeklerin üzeri örtünmek isteniyor. Gerçek gün gibi ortadayken bunu böyle yamak istiyorlar. Burada hukuku yok! Adalet yok!" diyerek gerçeklerin ortaya çıkarılması için duyarlılık çağrısında bulundu. (ANF)