Ağrı'nın merkez Sıtkiye Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde özel harekat timlerinin bir eve düzenlediği operasyonda öldürülen Ağrı Diyadin ilçesi nüfusuna kayıtlı HDP üyesi Sezai Yaşar, kardeşi Ahmet Yaşar ve Muş nüfusuna kayıtlı Mirzettin Görtürk'ün infaz edildiği iddia edildi.

CENAZELER YANMIŞ!

Öldürülenlerin cenazeleri yaklaşık 5 saat olay yerinde bekletildikten sonra Ağrı Devlet Hastanesi'ne getirilirken; evine baskın yapılan ailenin avukatı Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk'un savcılık incelemesinde hazır bulunmak istemesi savcılık tarafından reddedildi.

Cenazelerin getirilmesiyle birlikte hastane TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlar eşliğinde çevik kuvvet ve özel hareket timleri tarafından ablukaya alındı. Hastane morguna giren Yaşar kardeşlerin ailesi ve avukatları, cenazelerin yandığına dikkat çekti.

'OLAY YERİNDE ÇATIŞMA İZİ YOK'

DİHA'nın haberine göre baskın yapılan iki katlı evin garajında ise herhangi bir yangın izi olmadığı görüldü. Kapısı bulunmayan garajda yan yanayken infaz edilen 3 kişiye, garajın dört bir yanı ve tepesinden ateş açıldığı, herhangi bir çatışma izinin olmadığı anlaşıldı. Yüzlerce kurşunun isabet ettiği garajda kan izleri de görüldü.