Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK ile askerler arasında önceki gün yaşanan çatışmada çekilen görüntüler Dicle Haber Ajansı tarafından yayınladı. Görüntülerde yaralı askerlere bölgeye canlı kalkan olarak giden HDP'lilerin yardım ettiği görülüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise böyle bir olayın yaşanmadığını iddia edip, “Demirtaş’ın yalancı şahitliğine ihtiyacımız yok. Askerlerimiz olayın canlı tanığıdır” demişti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada Ağrı Diyadin'de yaralı askerleri taşıyanlara teşekkür edilerek, bu tutumun 'Takdire şayan' olduğu belirtildi. Ancak Genelkurmay'ın açıklamasında askere yardıma koşanların HDP'li olduğu yönünde bir vurgu yapılmadı.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:

"11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.

Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Görüntülere gitmek için tıklayınız