Nazım Hikmet’i anmak ve Almanya’ya göçün 57. yılı dolayısıyla Nebil Özgentürk tarafından çekilen belgeselin tanıtım töreni sırasında konuşma yaparken Afrin operasyonuna destek verdiğini açıklayınca etkinlikteki bir grup Kılıçdaroğlu’yu protesto ederek salonu terk etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Wuppertal’da Nazım Hikmet’i anmak ve Almanya’ya göçün 57. yılı dolayısıyla Nebil Özgentürk tarafından çekilen belgeselin tanıtım töreni sırasında konuşma yaparken protesto edildi.

Etkinlikte sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, önce Nazım Hikmet ve Ahmet Kaya gibi Türkiye’nin devrimci değerlerinden söz ettikten sonra, “Kahraman askerlerimiz şu anda Afrin’de çarpışıyor” diyerek askeri operasyona tam destek verdiğini söyledi.

Bunun üzerine salonda bulunanlar önce sessiz kaldı. Kılıçdaroğlu, aynı cümleyi bir daha kullandığında bu kez salondan protesto sesleri yükseldi. “Savaşa Hayır”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” diye slogan atan bir grup daha sonra etkinliği terk etti.

Etkinliğe davet edilen Sol Parti federal Parlamento Milletvekili Gökay Akbulut da Kılıçdaroğlu’nun savaşa destek açıklamaları tepki göstererek etkinliği terk edenler arasında yer aldı.

Konuyla ilgili olarak Evrensel’e konuşan Akbulut, “CHP Almanya yönetimi pek çok kez arayarak beni etkinliğe davet etti. Kabul ederek katılma kararı aldım. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun Afrin’e savaş için yaptığı açıklamayı kabul etmem mümkün değildi. Sözde muhalefet partisinin lideri olan Kılıçdaroğlu, Afrin ve Kürtler konusunda hükümetle aynı söylemi kullandı. Bu nedenle daha fazla etkinlikte kalmam mümkün değildi. SPD milletvekillerine de konuşmanın içeriği konusunda bilgi vererek salonu terk ettim. Savaş açıklaması ve AKP’ye bu konuda destek Türkiye haklarının yararına değildir. Biz Sol Parti olarak savaşa ve silahlanmaya karşı çıkan bir partiyiz: Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz” dedi.