Türkiye’nin Afrine operasyonu birlikte yürüttüğü ÖSO gruplarından ikisi arasında dün şiddetli çatışma çıktı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmalarda 7 militanın öldüğünü; TSK’nin talimatıyla 130’dan fazla tutuklama yapıldığını duyurdu. Çatışma, geçmişte ABD destekli olan el Hamza Tugayları ile savaşçılarının büyük çoğunluğu Deyr el Zor bölgesinden gelen Ahrar el Şarkiye grupları arasında çıktı.

Ahrar el Şarkiye’nin El Hamza Tugayları’nı, ‘operasyonu lekelemek için Batı’dan talimat alarak’ Afrin’de evleri yağmalamakla suçladığı, iki grubun bunun üzerine birbirine girdiği belirtiliyor.

Suriye hükümeti yanlısı el Masdar ajansının haberinde ise Ahrar el Şarkiye’nin bir komutanının El Hamza militanları tarafından öldürüldüğü, çatışmaların bunun üzerine patlak verdiği belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK’nin Ahrar el Şarkiye’ye El Hamza üyelerini tutuklama talimatı verdiği bilgisini paylaştı. Sosyal medyada, Ahrar el Şarkiye tarafından tutuklandığı belirtilen Hamza Tugayları militanlarının görüntüleri paylaşılıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmaların Afrin’in yanı sıra Fırat Kalkanı ile ele geçirilen bölgelere de yayıldığını duyurdu. İddiaya göre, iki örgüt arasında El Rae ve el Bab’da da çatışmalar patlak verdi. Bu çatışmalarda bir sivilin de öldüğü belirtiliyor. 

Kaynak: Gazete Duvar