AFAD, Marmara'da gece saatlerinde yağışın etkisini arttıracağını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada “Marmara’da yağışın gece saatlerinde etkisini artıracağı tahmin edildiği için ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

BİR UYARI DA METEOROLOJİ'DEN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul genelinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların; İstanbul Anadolu Yakası, Yalova ve Kocaeli (Çayırova, Gebze,
Darıca, Körfez, Derince, Karamürsel, Gölcük) çevrelerinde de yer yer kuvvetli olarak devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji'nin uyarısında, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve heyelana karşı dikkatli olması istendi.

YARIN DA SÜRECEK

Meteoroloji verilerine göre yarın Sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurdun batı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın İstanbul'daki hava sıcaklığının ise 28 derece civarında seyretmesi bekleniyor.