Uluslararası Af Örgütü’nün ABD’deki merkezi avukat ve insan hakları aktivisti Eren Keskin için dayanışma eylemi başlattı. 

Kampanyayı internet sitesinde kampanayı duyururken 12 yaşındaki bir çocuğun asker tarafından öldürülmesini eleştirdiği için devleti aşağılamakla suçlandığını hatırlatarak Keskin’in gazetelerde yazdığı makaleler yüzünden defalarca tutuklandığını belirtti. 

gazeteduvar.com.tr'de yer alan haberegörei Af Örgütü, Eren Keskin’in bir insan hakları savunucusu olduğunu vurgulayarak bireyleri onunla dayanışmaya çağıırıyor.

Eren Keskin, Mardin Kızıltepe’de Uğur Kaymaz’ın öldürülmesinin ardından  Çerkezköy’de katıldığı panelde, “Devlet 12 yaşında bir çocuğu katledecek kadar vahşi bir anlayışa sahip. Türkiye hesap vermek zorunda… Türkiye’nin tarihi kirli bir tarihtir” dediği için Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi gereğince “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak” suçlamasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, “Keskin’in sabıkalı kişiliği ve ileride suç işlemekten kaçınmayacağı hususunda kanaat oluştuğu” için hükmün açıklamasının geri bırakılması, cezanın ertelenmesi veya para çevrilmesi yoluna gidilmedi. 301. maddeden uzun bir zaman sonra mahkûm edilen ilk kişi olan Keskin, cezası Yargıtay’da onandığı takdirde cezaevine girecek.