Adana’nın Ceyhan ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevinde 15 yaşındaki F.O’yayönelik cinsel istismar, Adli Tıp raporuyla artık kesinleşti.

Cezaevinden, yaklaşık 1 ay önce tahliye olan F.O, koğuştaki diğer çocuklar tarafından günlerce taciz ve cinsel istismara uğradığını anlatmış, tüm taleplerine rağmen cezaevi yönetiminin gerekli önlemleri almadığını söylemişti.

SPERM VE DNA’SI TESPİT EDİLDİ

Evrensel'den Bahçegül Ercan'ın haberine göre; Raporda, F.O’nun iç çamaşırından, çarşafından alınan örneklerde tecavüz şüphelisi M.A’ya ait sperm  ve DNA’sı tespit edildi. Alınan örneklerde M.A’ya ait olmayan başka bir sperm örneği daha bulundu. Bunun üzerine savcılık koğuştaki diğer çocuklardan da DNA örnekleri alınmasını istedi.

F.O’nun avukatı ve İHD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tugay Bek, Adli Tıp raporuyla F.O’ya tecavüzün kesinleştiğini, bundan sonra sorumluların yargılanması gerektiğini söyledi.

SAVCI YETKİSİNİ AŞTI

İHD MYK Üyesi Av. Tugay Bek, Cumhuriyet Başsavcılığından cezaevi ortamında çekilen görüntülerin soruşturma ile ilgili kısmının verilmesini isterken, savcılık CD’nin diğer tutuklu ve hükümlülerin özel hayatlarını ihlal etme ihtimaline atıf yaparak talebi reddetti. Av. Bek ret kararına Ceyhan Sulh Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçe ile itiraz etti. “Savcı kanunda olmayan bir yetki kullanımı yaptı” diye konuştu.

Ayrıca F.O. savcılığa ifade vermeye ailesiyle birlikte giderken; savcı, aileye, olayın kamuoyuna taşınmasından ve kamuoyunda tartışılmasından rahatsızlık duyduğunu açıkça dile getirdi.

GARDİYANLAR DA ŞİDDET UYGULADI!

Cinsel istismarın kamuoyuna yansımasının ardından F.O. Cumhuriyet Başsavcısı Veli Dökme tarafından ifadeye çağrıldı. Savcılığa ilk kez ifade veren F.O. cezaevinde idare tarafından da şiddet gördüğünü açıkladı. F.O. gardiyanlar tarafından gördüğü şiddeti şöyle anlattı: “Koğuşta M.A’nın ‘Bağırmazsan döveriz’ tehdidi üzerine bağırmaya başladım. Amaçları eğlenmekti. Bunun üzerine gardiyanlar geldi. Beni alıp baş memurluk odasına götürdüler, iki memur tarafından ellerime coplarla vuruldu. Oysa ben o gün idareye, yaşadığım bağırma olayının benim isteğimle gerçekleşmediğini ve koğuşta beni dövdükleri için koğuşumu değiştirmek istediğimi söylemiştim”