16 Temmuz'da Akıncı Üssü civarında yakalanıp iki gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan ve 'FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen firari ilahiyatçı Prof. Adil Öksüz’le ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. 

Türker Karapınar'ın Milliyet'teki haberine göre, Öksüz’ün gözaltındayken cep telefonundan saat 15.15, 15.20 ve 15.25’te üç ayrı görüşme yapıldığı ortaya çıktı.
Öksüz’ün cep telefonundan aranan Atatürk Araştırma Merkezi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Müdürü Hasan Balcı gözaltına alınarak tutuklandı. 

Balcı’nın ifadesinde, Adil Öksüz’ü tanımadığını iddia ederken, “Oğlum Konya’da görev yapan bir astsubaydır. 15 Temmuz’dan birkaç gün önce İzmir’e kursiyer olarak gönderilmişti. 

15 Temmuz gecesi görev var denilerek Akıncılar’a götürülmüş. Oğlum gözaltında bulunduğu sırada tanımadığım bir numaradan beni aradı. Bu numaradan oğlumla görüştüm. Yaptığımız görüşmede oğlum, gözaltında bulunduğu için kendisine avukat ayarlamamı istedi. Ben o numaranın Adil Öksüz’e ait olduğunu bilmiyordum. Adil Öksüz de tanımam” dediği bildirildi.