Bugün bazı gazetelerde yer alan 7 bin kişiye yakın kişinin telefonunun dinlendiği iddialarında adı geçen savcılar Adnan Çimen ve Adem Özcan iddiaları yalanladı.

'BENİM BÖYLE BİR LİSTEDEN HABERİM YOK, TAMAMEN ASILSIZDIR'

Savcı Adnan Çimen, dinlemelerle ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "İddialar tamamen asılsızdır, gerçeği yansıtmamaktadır. Yasadışı herhangi bir işlem yapılmamıştır. İddia edilen soruşturmanın 2011 yılında yapıldığı belirtiliyor. Ben o dönemde özel yetkili mahkemelerde 1,5 yıl savcı olarak çalıştım. Ancak 2011'den beri aradan çok uzun süre geçti. Bana sayın Başbakan ve çevresindekilerin isimlerinin bulunduğu dinleme talebi iletilmemiş ve tarafımdan da mahkemeden böyle bir talepte bulunulmamıştır. Benim böyle 7 bin kişilik bir dinleme listesinden haberim yok. Detaylı açıklama ihtiyaç duyulursa daha sonra yapılacaktır" ifadelerini kullanarak iddiaları yalanladı.

ÖZCAN YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

İki savcıdan biri olan Adem Özcan da yazılı açıklama yaptı. Savcı Adem Özcan'ın tek sayfalık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca (TMK 10. Maddesi ile yetkili) Kudüs Ordusu (Selam- Tevhid) terör örgütü şüphesiyle üyelerine yönelik olarak yürütülmekte olan 2011/762 sayılı soruşturmaya 8 Nisan 2011 tarihinde başlanılmış olup, soruşturma dosyası 2012 Ağustos ayında tarafıma tevdi edilmiş ve 2014 Ocak ayı içerisinde de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşma savcısı olarak görevlendirilmem nedeniyle dosya benden alınmış olup, halen bende bulunmamaktadır. Bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle irtibatlı olduğu düşünülen sınırlı sayıda şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespiti kararları uygulanmıştır."

TELEFONLARIN DİNLENİLMESİ YA DA TAKİBİ KESİNLİKLE YAPILMAMIŞTIR

Bazı gazetelerde yer alan haberin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeye yer verildi. "özetle; gazeteci, siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 7 binden fazla kişinin 3 yıl boyunca bu dosya kapsamında dinlendiği belirtilmiştir. Söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde, bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve iş adamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır. Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır.

"HABERLER MAKSATLI"

Söz konusu haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir. Yapılan maksatlı haberlerden dolayı şahsım tarafından açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.”