ADANA'da Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) üyeleri, cadde ve sokaklara verilen Kenan Evren adının değiştirilmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdi. Grup, merkez Çukurova İlçesi'ndeki bulvarın adının 'Demokrasi Bulvarı', 'Özgürlük Bulvarı' veya 'Kardeşlik Bulvarı' adıyla değiştirilmesi önerisinde bulundu.

EDP üyesi bir grup, Adana Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. EDP Adana İl Başkanı Aziz Uslu, 12 Eylül 1980 askeri darbesini yapanların mahkeme önüne çıkarılmasının, sadece basit bir hesaplaşma ve yaraların sarılması olmayıp, mevcut siyasal ve toplumsal yapının demokratikleşmesinde önemli bir dönemeç olacağını belirtti.

Aziz Uslu “Kanlı darbenin başları Evren ve Şahinkaya hakkındaki dava, binlerce mağdurun ve bütün yurttaşların haklı beklentileriydi. Gücünü darbecilerden ve her türlü insanlık dışı muamelenin utanmazca savunulduğu siyasal iklimden alan işkenceciler, halen aramızda 'saygın yurttaşlar' olarak dolaşıyor. Bu karanlık rejimin insafsız uygulamalarında rol sahibi olanların yargılanmasının önüne hiç bir mazeret çıkarılamaz” dedi.

EDP üyeleri, daha sonra yaklaşık 200 metre yürüyüp, Çukurova İlçesi'ndeki Mahfesığmaz ile Toros mahallelerini ayıran Kenan Evren Bulvarı'nın adının değiştirilmesi için hazırladıkları dilekçeyi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na verdi. Gerekçelerinde “Demokrasi için 12 Eylül darbesinin ve uygulamaların izleri toplumsal hayatımızdan tamamen silinmelidir” diyen EDP'liler, yeni isim olarak da 'Demokrasi Bulvarı', 'Özgürlük Bulvarı' veya 'Kardeşlik Bulvarı' önerisinde bulundu.

(halkınhabercisi.com)