ADANA – Adana Emniyet Müdürlüğü'nün, Reyhanlı katliamının ardından başlattığı El Kaide ve bu örgütle irtibatlı El Nusra Cephesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 5'i serbest bırakıldı. Zanlılara ait adreslerde 2 kilogram da sarin gazı ele geçirildi. 

İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın takibinde olan El Kaide örgütü ve onunla bağlantılı olan El Nusra Cephesi'nin eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Adana ve Mersin 'de adresleri saptanan örgüt üyesi oldukları öne sürülen 12 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Zanlıların kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda bilgi, belge ve dijital verilere el konuldu. Ayrıca zanlılara ait olduğu belirlenen silah ve mermilerde incelenmek üzere emniyete götürüldü. Bunun yanı sıra zanlılara ait adreslerde 2 kilogram da sarin gazı ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam eden zanlılardan 5'i bugün öğle saatlerinde sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Kelepçesiz oldukları gözlenen 5 şüpheli, sağlık kontrolünden sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Örgüt bağlantısı iddiasıyla gözaltında tutulan 7 şüphelinin ise sorgusu sürüyor. (habertürk)