Adana Valiliği'nin otoparkında bu sabah bir patlama meydana geldi. Patlamanın bomba yükü araçla düzenlenen saldırı sonucu gerçekleştiği öğrenildi.

Valilik açıklamasında 2 kişinin hayatını kaybettiği 16 kişinin yaralandığı belirtildi. Adana'daki programını ertelemeyerek kente giden Enerji Bakanı Albayrak, yaralı sayısını 33 olarak duyurdu.
 
Merkez Seyhan ilçesindeki Döşeme mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. İlk belirlemelere göre saldırganlar önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Patlamanın ardından bölge güvenlik çemberine alırken, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.




Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik otoparkı önündeki patlamaya ilişkin, "Patlamada 2 vatandaşımız öldü, 16 kişi yaralandı" dedi. Ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
BOMBAYI PATLATAN KADIN MI?
 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.” dedi.     



Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı.
 

 


AB BAKANI: VALİMİZLE KONUŞTUM, YARALILARIMIZ VAR
 
AB Bakanı Ömer Çelik de Twitter hesabından Adana'daki patlamayla ilgili şunladı söyledi:

''ADANA Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz.''




YAYIN YASAĞI İLAN EDİLDİ
 
Patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü hatırlatıldı.