Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk koğuşunda yangın çıktı.

Kürkçüler mevkisindeki cezaevinin çocuk koğuşunda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kurum görevlilerince söndürüldü.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi.

Yangın nedeniyle 2 çocuk tutuklunun hastaneye kaldırıldığını belirten Demirtaş, şu an için cezaevinde durumun normal olduğunu kaydetti.

Çıkan yangınla ilgili olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklamada bulundu.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “Bir grup çocuk mahkumun, üst katta bulunan yatakları yakıp havalandırma bahçesine geçtikleri belirlenmiş, çıkan yangının, ceza infaz kurumunun kamera sisteminden tespit edilmesi üzerine koğuştaki çocuklar tahliye edilerek kısa sürede söndürülmüştür. Yangın çıkan koğuşta herhangi bir yaralanma ve yangından etkilenme söz konusu olmayıp, yan koğuşta bulunan 3 çocuk kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiş, durumları normal değerlendirilerek herhangi bir tedavi uygulanmamıştır. Yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır” denildi.

18 OCAK’TA ÇIKAN YANGINDA 3 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi Çocuk Koğuşu’nda kalan çocukların 18 Ocak’ta yataklarını ateşe vermesiyle cezaevinde yine yangın çıkmış ve çıkan yangında Muhammed Erdoğan, Mehmet Altunhan ve Ferhat Kaya yaşamını yitirirken, 3 tutuklu çocuk ile 5 infaz koruma memuru da yangından etkilenerek yaralanmıştı.

Tedavileri biten 3 tutuklu çocuk tekrardan cezaevine gönderilirken, yangın nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yaralanan 3 tutuklu çocuk ile bazı infaz koruma memurlarının ifadeleri alınmış, çocuklardan R.K. adlı çocuk Sincan Çocuk Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Yangın sonrası soruşturma dosyasındaki gizlilik kararı ise halen devam ediyor.