Fırat Can, Kamil Yaman ve Ahmet Kesikkulak 14 yıldır tutuklu, dosyaları hâlâ Yargıtay’da bekliyor.

14 yıldır tutuklu oldukları halde ve dosyaları Yargıtay’da olmasına rağmen hâlâ cezaevinde olan Fırat Can, Kamil Yaman ve Ahmet Kesikkulak'ın arkadaşları ve aileleri adına Serdar Kordu, Latife Can, Şoreş Yaman, Halil Kesikkulak tarafından bugün bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Hepimizin bildiği gibi Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 102. maddesinde yapılan değişiklikle 1 Ocak 2011 itibarıyla cezaevlerinden tahliyeler başladı. Bir çok adli davada ve özellikle Hizbullah davalarındaki tahliyeler göz önünde bulundurulduğunda, yasadışı sol bir örgüte üye olmak ve örgüt adına eylem yapmak iddasıyla Kırklareli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Fırat Can, Kamil Yaman ve Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Kesikkulak'ın bırakılmaması artık tam bir işkence haline gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan "1 Ocak'tan bu yana avukatların ve ailelerin tüm başvuruları ''Dosya sırada, görüşülecek'' denmesine rağmen üzerinden 25 gün geçtiği halde bekletilmektedir. Zaten bir çok boyutuyla işlemeyen adalet mekanizmasının uzun tutukluluk nedeniyle iyice katmerlenmiş olması yetmiyormuş gibi, içerdeki tutuklulara ve dışarıdaki ailelerine, arkadaşlarına reva görülen bu uygulama da başlı başına bir adaletsizlik, bir insan hakları ihlalidir.  Yetkilileri, içerdeki tutukluların ve dışarıdaki ailelerin maruz kaldığı bupsikolojik işkenceye son vermeye çağırıyor, Fırat Can, Kamil Yaman ve Ahmet Kesikkulak'ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. " dendi.