Düzce'de, 'Adalet Yürüyüşü’ne katılanların konakladığı yere gübre döküldü. Polis, gübreyi döken aracı yol kenarında plakası gizlenmiş bir şekilde buldu. Bölgeye yönlendirilen CHP'li belediyelerin araçları, dökülen gübreyi temizledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü, 13’üncü gününü geride bıraktı. Gün içerisinde birçok sataşmaların ve küfürlü protestoların yapıldığı yürüyüşün gecesinde konaklanan bölgeye gübre döküldü.

Alanda bulunan BirGün gazetesi muhabiri Uğur Şahin, gübrenin "AKP’li belediye tarafından döküldüğü" iddiasının konuşulduğunu aktardı. Ayrıca, insanlar kamp alanında duramadığı öğrenildi.

Olayın ardından CHP’li vekiller basına açıklama yaptı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Provoke edilmek isteniyor, boyun eğmeyeceğiz. Sabah yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bu siyasi bir anlayışın göstergesidir. Küfürler edildi yürüyüşümüzde, sadece alkışladık. Provakasyonlar cevap vermeyeceğiz. Ancak bu ahlaki değildir. Bu eylem toplumu germeye yöneliktir" dedi.

BUNU DÖKENLERİN DE ADALETE İHTİYACI OLACAK

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, ”Yürüyüşümüz kutsaldır. Adaletli bir yaşamak isteyenlerin yürüyüşüdür. Bugün bu pisliği dökenlerin de adalete ihtiyacı olacaktır. Burada kamp yapanlar kilometrelerce yol yürüdü böyle bir muameleye maruz kaldılar. Bu olay bir anlayışın göstergesidir. Kınıyoruz” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de, ”Bunu yapanların pişman olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nasıl bir psikolojidir? Biz ülke olarak nasıl bu hale geldik? Anlamakta zorlanıyoruz. Hiçbir engel bizi geri döndüremeyecektir” dedi.