Gezi olaylarında ölen ve yaralananlar için adalet talebiyle Antalya'dan geçen 18 Temmuz'da yola çıkan 3 genç, 33 gün süren yaklaşık 1100 kilometrelik yürüyüşün sonunda İstanbul'a ulaştı.

Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren ve yaralananların suçlularının yargılanmaları için Antalya'dan 18 Temmuz Perşembe saat 24.00'de 'Adalet Yürüyüşü' başlatan Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş, 1100 kilometrelik yürüyüşü 33'üncü günde tamamladı.

Kadir Canbek, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş Antalya'dan başlayarak, yürüyerek sırasıyla Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin ardından İstanbul Ümraniye'ye ulaştı.

Antalya'dan 4 kişi başladıkları yürüyüşleri sırasında Burdur'da bir arkadaşlarının rahatsızlanması nedeniyle Eskişehir'e kadar 3 kişi devam eden 'Adalet yürüyüşçüsü' gençlere, İstanbul'a kadar belirli mesafelerde birçok kişi ara ara katıldı. Gençler, İstanbul'a da Sakarya'dan katılan 4 kişiyle birlikte giriş yaptı.

ALİ İSMAİL, ETHEM VE MEHMET'E KIRMIZI KARANFİL

Yürüyüşçü gençler, yolculuk güzergahında Eskişehir'de Gezi olayları kapsamında hayatını kaybedenlerden Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü sokağa, Ankara Güven Park'ta Ethem Sarısülük'ün, Ümraniye'de de Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği yerlere kırmızı karanfiller bıraktı.

BERKİN'E ZİYARET

Ümraniye'de karanfil bıraktıktan sonra başından vurulan 16 yaşındaki Berkin Elvan'ı tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret edecek olan gençler, bugün saat 21.00'da Gezi Parkı'nda olmayı planlıyor. Gezi Parkı'ndaki basın açıklamasının ardından gençlerin, 33 günde 1100 kilometreyi aşan 'Adalet Yürüyüşü' sona erecek.

HER İLDE SORGULANDILAR

Antalya'dan İstanbul'a uzun yürüyüşlerine ilişkin bilgi veren Kadir Canbek, birçok il ve ilçe merkezinde polisin GBT sorgusu ve bu yüzden bekletilme olaylarıyla sık sık karşılaştıklarını söyledi. Canbek, Burdur Bucak'ta polislerin kendi mıntıkalarından bir an önce ayrılmaları için 'arabayla bırakalım, yürüdük dersiniz' şeklindeki teklifte bulunduklarını, bu teklifin birçok yerleşim biriminde de tekrarlandığını ancak kabul etmediklerini anlattı. (Cumhuriyet)