PKK'li tutsakların Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının düzeltilmesi ve Kürtlerin anadili üzerindeki baskıların kaldırılması için başlattıkları açlık grevleri 43'üncü gününe girdi. 43'üncü giren açlık grevleri için duyarlılık çağrısı ve açıklamalar yapıldı..

 

MLKP TUTSAKLARDAN DESTEK AMAÇLI AÇLIK GREVİ

MLKP davası tutukluları, 43. gününe giren açlık grevlerine destek amacıyla 31 Ekim-2 Kasım günlerinde destek amacıyla açlık grevi yapacaklarını duyurdu.

 

MLKP'li tutsaklar, dayanışmayı devrimciliğin ve enternasyonalizmin bir gereği olarak gördüklerini açıkladılar.  

BDP MARDİN MİLLETVEKİLİ YILDIRIM AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, bugünden itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını bildirdi.

 

Yıldırım'ın avukatlarından alınan bilgiye göre, bugünden itibaren açlık grevi eylemine başladığı öğrenildi.

 

AÇLIK GREVİNE KATILIM HIZLA BÜYÜYOR

PKK'li tutukluların başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine Adana, Mersin, Bursa, Tokat ve Rize'deki cezaevlerinde bulunan 7'si çocuk 23 tutuklu daha katıldı.

 

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5, Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 16 Ekim'de 2, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 19 Ekim'de7'si çocuk olmak üzere 9, Tokat Cezaevi'nde ise 23 Ekim'de 3 kişinin açlık grevine başladığı bildirildi.

 

DİYARBAKIR’DAKİ 11 KADIN TUTUKLUNUN DURUMU KÖTÜ

Açlık grevi eylemini başlatan ilk grup içinde yer alan ve 12 Eylül'den bu yana Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan 11 kadın tutuklunun sağlık durumunun kötü olduğu bildirildi. 

 

Tutsakların baş dönmesi, halsizlik, eklem ve baş ağrısı, kusma, ses ve kokuya karşı hassasiyet, uykusuzluk, yürümekte zorlanma, ishal, kilo kaybı, gözaltı kapaklarının morarması gibi sağlık problemleri yaşadıkları belirtildi.

 

Tutsakların isimleri şöyle: Sara Aktaş, Herdem Kızılkaya, Zeynep Kaplan, Besime Konca, Nihayet Taşdemir, Mızgin Arı, Teybet Belge, Pero Dündar, Seve Demir, Elif Ekinci, Ayşe Irmak.

 

KÜRT AYDINLARI AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAĞINI BİLDİRDİ

Bir grup Kürt aydını cezaevlerindeki tutsakların durumuna dikkat çekmek için açlık grevine gideceklerini duyurdu.

 

52 Kürt aydını yayınladıkları bildiride açlık grevi eylemlerine destek vereceklerini belirtirken, bir bildiri yayınladılar:

 

“12 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayan bir zindan direnişi vardır. Ne yazık ki bu direniş 42. gününe kadar bir çözüm bulunmadan süregelmiştir. Yüzlerce tutuklu ve hükümlü cezaevlerinin koşullarını düzeltmek için değil, kendi tutukluluk koşulları için değil; yani bireysel ve kendi yaşamsal düzenlemeleri için değil; bizim için, sizin için, onlar için; benim için senin için, onun için bedenlerini ölüme yatırmış bulunmaktadırlar,” denildi.  

 

Aydınlar kısa bir süre içerisinde bir çözümün gelişmemesi durumunda, Kürt yazar ve aydınları olarak; ölüm sınırında bulunan tutukluların acil durumuna dikkati çekmek için açlık grevine başlayacaklarını ilan ettiler.

 

AÇLIK GREVİNDE 6  GAZETECİ VAR

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Emin Yıldırım da süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı. Yıldırım'ın açlık grevine başlamasıyla açlık grevini sürdüren gazetecilerin sayısı 6'ya çıktı.

 

Açlık grevine katılan Yıldırım'ın, taleplerini içeren dilekçesini Adalet Bakanlığı'na gönderdiği öğrenildi.