İçişleri Bakanlığı’nda dün açlık grevine başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekili Osman Baydemir, yazılı açıklama yaparak yaralılara ulaşmak isteyen ambulansların engellendiğini açıkladı.

Bir yaralının daha hayatını kaybettiğini belirten heyet, başta hükümet olmak üzere herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı.

Açlık grevindeki HDP’li vekillerin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

''Cizre'de bir bodrum katında bulunan yaralı ve cenazelerin alınması için başlatmış olduğumuz açlık grevi ve İçişleri Bakanlığındaki girişimlerimiz devam ediyor. Gerek Bakan, gerekse diğer yetkililer nezdinde yürütmüş olduğumuz çabalar henüz sonuç vermiş değildir. Bugün itibariyle saat 12.11'de yaralılardan bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini dair bilgi edindik. Bugün saat 07.00'den 13.30'a kadar en az 10 kez ambulansın yaralıları alması girişimi Bakanlık tarafından verilen tüm taahhüt ve güvencelere rağmen durumda değişiklik yoktur.

Olay yerine intikal için hareket eden ambulansa ateş açılması dahil, çatışma süsü verilerek her türlü engelleme çıkarılmaya devam etmektedir.

Bu konuda yaralılar ve cenazelerle ilgili kaygılarımızı arttıracak şekilde Cizre'de otonom hareket eden ve hiç bir talimat dinlemeyen bir savaş aygıtının devrede olduğunu gözlemlemiş durumdayız.

Orada bulunan tüm yaralı ve sivillerin yaşamları tehlikededir ve bu durum Hükümet'in sorumluluğundadır. Daha fazla zaman geçirmeksizin ve daha fazla ölüme göz yummaksızın başta Hükümet olmak üzere sorumluluk sahibi herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz.''