KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek vermek amacıyla Ankara Yüksel Caddesi'nde nöbet tutan gruba, polis bir kez daha saldırdı. 

Sabaha karşı saat 02.00 sularında Yüksel Caddesi’ne gelen çevik kuvvet polisleri, İnsan Hakları Anıtı önünde Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için 1 günlük açlık grevinde bulunan ve aralarında Alevi kurum temsilcilerinin de bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Müdahalenin ardından Yüksel Caddesi’ne gelen Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile birlikte 4 kişi daha gözaltına alındı. Polisin dün sabah saatlerinde yaptığı müdahalede el koyduğu ve savcının iade ettiği çiçek ve pankartlar yine toplatıldı. 

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Esra Özakça, Umut Demirci, Turgay Özakan, Aydın Birkan, Rezan Şengüt, Kazım Şimşek, Şenay Keçeci, Bülent Koç, Serkan Aydoğan, Mehmet Mutlu, Yasin Durak, Bayram Özkan, Sıla Aksakal, İlker Gündoğdu ve Metin Canbolat. 

Ayrıca gözaltına alınan Esra Özakça’nın astım krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

YURTTAŞLAR TOPLANMAYA BAŞLADI

Polis müdahalesinden haberdar olana çok sayıda yurttaş ise, tekrar Yüksel Caddesi’nde toplanmaya başladı. Dövizler hazırlayan yurttaşların oturma eylemi devam ediyor.