Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde açlık grevindeki tutuklularla ikinci kez görüşen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak tutukluların, "Öcalan'ın söyledikleri bizim için esastır. Hiç tartışmasız gereğini yerine getireceğiz," dediğini aktardı.

Abdullah Öcalan'ın açlık grevinde olan tutukluların açlık grevlerini sonlandırması için yaptığı çağrının ardından Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde açlık grevinde olan tutuklularla görüşme yapan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Hakkari Milletvekili Adil Kurt, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Genel Başkan Yardımcısı avukat Meral Danış Beştaş cezaevi çıkışında ortak açıklamada bulundu.

Öcalan'ın çağrısını açlık grevindeki tutuklulara ilettiklerini belirten Kışanak, "Açlık grevindeki tutsaklar bize şunu söyledi; 'Önderliğimizin söyledikleri bizim için esastır. Hiç tartışmasız gereğini yerine getireceğiz. Bu çağrı oldukça önemli ve değerlidir. Ancak cezaevlerinde çok sayıda arkadaşlarımız var. Henüz kendilerine ulaşamadığımız, irade beyanı alamadığımız için bu gece tartışmaya, değerlendirme yapmaya ihtiyacımız var” diye aktardı.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde 67 gündür açlık grevinde olan tutukluların bu konudaki açıklamalarını yarın sabah yapacaklarını aktaran Kışanak, gazetecilerin 'açlık grevi bitti mi?' sorularına karşılık, "Ben sadece kendilerinin cümlelerini tekrarladım. Biz bu cümleden şunu anlıyoruz ki; bu konuda umutlu şeyler olacak," diye yanıt verdi. (anf)