İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Kulübü öğrencilerinin panelleri için hazırladıkları afişte kullandıkları İtalyan ressam Tiziano Vecellio’nun tablosu yönetim tarafından 'açık saçık' bulundu. Yönetim, öğrencilere "Sansür mansür birşey yapın" talimatı verdi!

Hürriyet Kampüs'te yer alan habere göre öğrenciler, organize ettikleri 'Sanat Tarihi Merceğinden Güzellik Tarihi' başlıklı paneli duyurmak amacıyla hazırladıları afişte, 16’ncı yüzyılın önemli sanatçılarından Vecellio’nun 'Amor sacro e Amor profano' (Kutsal aşk ve beşeri aşk) adlı tablosunu kullandı.

Afişi gören fakülte Genel Sekreteri Aliye Yücel ise öğrencilerin ifadelerine göre, “Ay bu ne? Şuna sansür mansür bir şey yapın!” karşılığını verdi. Hürriyet’e konuşan Yücal “Bu haber kullanılmamalı, ben onlarla konuşurum” dedi.

KOLEKTİFTEN KARŞI ATAK: SANSÜR TASARIMI YAPIYORUZ, FİKRİNİZİ BEKLERİZ


Sanat Tarihi Kolektifi, durumu üniversitede kullanılmak istenen afişle okulda duyurdu bir de “Sansür tasarımı yapıyoruz” diyerek öneriler istedi. Kolektifin açıklaması şöyle; “Bölüm hocamızdan rica ettiğimiz bir seminerimizin afişine yapılmak istenen bir sansür ile karşılaştık. Afişimizi değiştirmememiz halinde ya da diğer bir tabirle 'sansür uygulamadığımız' takdirde afişin sekreterlik tarafından onaylanmayacağı cevabını aldık. Sekreterlik tarafından sergilenen bu tutuma karşı biz de, sanat tarihi bölümü öğrencileri olarak etkinliğimizin afişine yapılması istenilen sansürle ilgili tartışmak için hocalarımızın da katılımıyla toplanıp, sansür tasarımı yapıyoruz. Hepinizi fikirlerinizle bekliyoruz.”