Diyarbakır'da görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin evlerine düzenlenen baskınlarda en az 10 öğretmen gözaltına alındı. 

Diyarbakır merkez, Kulp ve Ergani ilçelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan öğretmenlere yönelik ev baskınları düzenlendi. 

Kentin farklı semtlerinde düzenlenen ev baskınlarında şu ana kadar 10 eğitim emekçisinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun gerekçesi öğrenilemezken sayının artabileceği belirtiliyor. 

Türkiye genelinde açığa alınan 11 bin civarında öğretmenin 4 bin 500'ü Amed'te görev yapıyordu. Görevden almaların açıklandığı günden bu yana eylemselliğin hiç kesilmediği kentte, hemen her eylem polisin saldırısına uğradı.

İlk olarak 9 Eylül'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapmak isteyen öğretmenler polisin saldırısına uğramış, 40'ı aşkın öğretmen darp edilerek gözaltına alınmıştı. 

Yine eğitim öğretimin başladığı gün kent merkezi ve ilçelerinde yapılmak istenen açıklama ve eylemlere saldırı olmuş onlarca öğretmen gözaltına alınarak emniyet müdürlüklerine götürüldü.

En son dün merkez ilçe Peyas'ta (Kayapınar) kaldırımda insan zinciri oluşturan öğretmenler bir kez daha polisin saldırısına uğramış, 17 öğretmen karga tulumba gözaltına alınmıştı. 17 öğretmen gece saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı. 

Kentte 21 Eylül günü düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 24 öğretmenden 7'si ise bu sabaha karşı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.  

KAYNAK: DİHA