Dün PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, Diyarbakır’daki açlık grevcileri ile birlikte saat 14.00’de DBP Diyarbakır İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Mehmet Öcalan, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç ile bu sabah geldiği Diyarbakır’da, Öcalan’la görüşülmesi talebiyle 8 gündür açlık grevinde olanlarla biraraya geldi.
 
DBP İl Örgütü binasında gerçekleşen görüşme sonrası Mehmet Öcalan ve açlık grevcileri saat 14.00'te Vedat Aydın Konferans Salonu’nda düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklama yaptılar.
 
Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın "Eğer devlet hazırsa, iki adamını buraya gönderir, bu sorun ağır sorundur, projelerimiz hazırdır, altı ayda bu sorunu çözeriz" dediğini belirtti.
 
“Sağlık durumu iyiydi” diyen Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın, “yarın bayram, bir ülkede günde 30-40 kişi ölüyorsa, bayram da bayram olamıyor” dediğini aktardı.
 
Kürtçe ve Türkçe açıklama yapan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın herkese selam ve saygılarını gönderdiğini söyledi.
 
Mehmet Öcalan’ın konuşmasının detayları şöyle:
 
“Orada 2-3 arkadaşı vardı, ‘onlarla beraber çalışıyoruz’ dedi. ‘Tecrit devam ediyor, ama fiziksel olarak fazla sorumumuz yoktur, durumumuz eskisi gibi devam ediyor. O arkadaşlarla eskisi gibi temas ediyoruz, bizim projelerimiz vardır, eğer devlet bu projelere hazırsa, biz bu projeleri altı ayda bitirebiliriz.
 
Önceki süreci biz yok etmedik, benim yanıma gelen heyet dedi ki, 15 gün sonra gene geleceğiz, bu süreçte en kısa zamanda çözeceğiz. Evet, Kürt sorunu ağır bir sorundur. 20 senelik değil, 150-200 senelik bir sorundur. Günde 30 insan ölüyor, eğer devlet samimi olsaydı bu kadar insan ölmezdi. Bu ülke bunu hak etmemiştir, vicdanlı insanlar bunu düşünmelidir.
 
Eğer devlet hazırsa, iki adamını buraya gönderir, bu sorun ağır sorundur, projelerimiz hazırdır, altı ayda bu sorunu çözeriz. Bu kör bir savaştır, kimsenin kimseyi yenemeyeceği bir savaştır. 30-40 senedir bu savaş devam ediyor, belki 80 sene daha devam edecek. Ölen insanlara yazıktır, artık bu kan gözyaşı dursun.
 
Çözüm tek taraflı olamıyor, en büyük taraf devlettir, devlet işaret ederse bu sorun çok uzun bir süre devam etmez, çözülür.'
 
Sağlık durumu iyiydi, ‘yarın bayram, kurban bayramıdır, bir ülkede günde 30-40 kişi ölüyorsa, bu bayram da bayram olamıyor, ama bu da ahlaki değildir. Bunun çözümü elimizdedir, çözebiliriz.”
 
Abdullah Öcalan’ın demokratik kurumlara, aydınlara, demokratlara, insani düşünen her kesime Kürt sorununun çözümü için birleşme çağrısı yaptığı aktarıldı.
 
LEYLA GÜVEN: AÇLIK GREVİNİ BİTİRİYORUZ

Açlık grevine katılan 50 kişi adına söz alan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ise Öcalan’dan haber almak talebiyle açlık grevine başladıklarını hatırlatarak, açlık grevini bitirdiklerini söyledi.

Diyarbakır’da siyasetçilerin, sanatçıların ve hukukçuların katılımıyla 8. gününe giren açlık grevi eylemi de sonuçlanmış oldu.