Kamuoyunda “kayıp trilyon” olarak bilinen kapatılan Refah Partisi’nin yöneticileri hakkında, 1997 yılında Hazine yardımını devlete iade etmeyerek sahte faturalarla harcanmış gibi gösterdikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

RP eski Genel Başkanı ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile 78 parti yöneticisinin “özel evrakta sahtecilik” suçlamasıyla yargılandığı davada Erbakan, 2 yıl 4 ay hapse mahkûm olmuştu.

Sami Menteş'in ilerihaber.org'da yayımlanan haberine göre 68 RP yöneticisi de 1 yıl 2 aya kadar hapis almıştı. Abdullah Gül hakkında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

28 Ağustos'ta görev süresi dolacak olan Abdullah Gül'e mahkeme yolu gözüktü. Yargı sürecini değerlendiren Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Gül'ün yargılanması için 28 Ağustos'tan sonra hiçbir engel kalmadığı söyledi.

Eminağaoğlu, “Abdullah Gül hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhurbaşkanı olduğu için takipsizlik kararı vermişti. Sonra bu karara itiraz edildi. Ayın 28'inde Gül'ün görev süresi doluyor. Yargılanmasının önünde bir engel kalmıyor. Şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tekrar dosyayı ele alacak ve yargı süreci başlayacak” ifadelerini kullandı.