Diyarbakır'da, 25 Aralık 2009 tarihinde Belediye başkanlarını da kapsayan KCK soruşturması kapsamında tutuklanan ve hastalığı nedeniyle 14 Mayıs 2010 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Sur Belediye başkanı Abdullah Demirbaş ile ilgili yurt dışına çıkış yasağı kararı verilmişti.

 

Demirbaş'ın yurt dışında tedavi olması için yasağının kalkması amacıyla sosyal medyada kampanyalar düzenlenirken, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu yasağı kaldırmıştı. Mahkeme yurt dışına çıkış kararını kaldırınca Demirbaş, tedavi için Almanya'ya gitti.

 

Tutuklu olduğu sırada rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a, 'Derin Ven Trombozu' teşhisi konulmuştu. Bacağın derin toplar damarlarının pıhtıyla tıkanması anlamına gelen hastalıkta pıhtı parçasının kan akımıyla akciğere taşınıp, doğal kan akımının kapanmasına yol açabildiği kaydedildi.

 

Yaşamı tehdit eden pıhtılaşmayı kontrol altına almak için sistematik bir tedaviye ihtiyaç olduğu, kanı sulandırıcı ilaçların kullanılması ve sulandırılmış kanın kanamaya yol açmaması gerektiği ifade edildi. (anf)