Gezi direnişi sırasında Antakya'daki eylemde polisin attığı gaz bombasıyla yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasının 9. duruşması Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Adliye polis ablukasına alınırken, Cömert ailesi ve çok sayıda avukat duruşmaya katıldı.

Savcılığın sanık polis Ahmet Kuş hakkında kastla öldürme suçundan cezalandırmasını talep ettiği bu duruşmada karar verilmesi bekleniyor.

19 Şubat'ta görülen duruşma da verilmesi beklenen karar, sanık polis Ahmet Kuş'un Diyarbakır'da operasyonda olduğu gerekçesiyle 9. duruşmaya ertelenmişti.

Abdullah Cömert'in ölüm nedeniyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, "Cömert’in ölümüne neden olan gaz tüfeği, kullanım talimatına ve amacına aykırı şekilde kullanıldı. Silahın yere 45 derece ile ateşlenmesine yönelik olarak eğitim alan fail, aykırı kullanımının yaralanma ve ölüme yol açma ihtimali konusunda bilgi sahibidir. Gaz tüfeğinin iki kez benzer şekilde ateşlenmesi ve kapsüllerden birinin maktulün yakınına isabet etmiş olması, atışın fail tarafından hedef gözetilerek yapılmış olduğunu göstermektedir" ifadeleri yer almıştı.