Fotoğrafı basına yansıyan Abdi Aykut ile görüşen avukatı Rıdvan Alp, “Karakolda kalsaydı ölebilirdi” dedi.

Savcılık izniyle babasıyla görüşen Şehriban Aykut da, babasının hayati tehlikesinin sürdüğünü belirtti. 

Dihaber'den Leyla İnedi'nin haberi şöyle:

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de gözaltına alınan ve işkence fotoğrafı basına yansıyan Abdi Aykut’un Mardin Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Polikliniği’nde tedavisi sürüyor. Aykut ile görüşen kızı ve avukatı hayatin tehlikesinin sürdüğünü belirtti. 

Abdi Aykut’la görüşen avukatı Rıdvan Alp, Aykut’un konuşmakta zorlandığını ifade etti.

Gözaltındayken yalnızca pansuman amacıyla hastaneye götürüldüğü bilgisini veren Alp, “İlk kez Jandarma karakolunda gördüm. Durumu çok kötüydü. Orada kalsaydı kesinlikle ölürdü” dedi. Alp, yaralı halde gözaltında tutulan Aykut’un girişimleri sonucunda Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını ifade etti. 

SUÇLAMAYI BİLMİYORUZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun işkence fotoğrafını “O teröristlere ev sahipliği yapıyor” şeklindeki sözlerine de dikkat çeken Alp, “Dosyada gizlilik kararı var. Bilgi alamıyoruz. Gözaltı süresi 14 gündür. Bu süre bittikten sonra bilgi alacağız” diye konuştu.

EŞİNİN GÖRMESİNE İZİN YOK

Günlerdir bekleşiş içerisinde olan Abdi Aykut’un eşi Vetha Aykut, eşini görmesine izin verilmediğini kaydetti. Aykut, “Biz olay yaşandığı zaman zaten evde değildik. İlk günler haber alamıyorduk ve yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorduk. Gidip soruduğumuzda ‘Bu isimde burada biri yok’ diyorlardı. Biz gözaltında kaybedilmesinden korktuk. Zaten öncesinde hasta biriydi sonra bu işkencelerle ne hale geldi bilmiyoruz” diye konuştu. 

‘EVİMİZİN YIKILDIĞINI SÖYLÜYORLAR’ 

Köye gidemediğini dile getiren Aykut, “4 ineğim 1 katırım var. Ne olduklarını bilemiyoruz. Zaten evimizin yakıldığı söyleniyor. Çocuklarım zaten pek eve gelmezlerdi, ben gider-gelirdim. Ben olaydan 10 gün önce gitmiştim. Keşke orada olsaydım” dedi. 

‘HATIRLAMIYOR ÇOĞU ŞEYİ’

Savcılık izniyle babasıyla görüşebilen Şehriban Aykut, kapısında askerlerin beklediğini ve üzerindeki eşyaların alındığını ifade ederek, şunları aktardı: “Babam zar zor konuşuyordu. Hatırlamıyor çoğu şeyi. Taburcu olacak durumda değil. Sancısı var, yarası çok kötü. Elmacık kemiği kırılmış gibiydi, yanağı açılmıştı.” Aykut, babasının zor konuştuğunu, bir ara öldüğünü düşündüğünü gözyaşı dökerek anlattığını dile getirdi. 

‘HASTANEDE ETRAFIM SARILDI’

Ailenin başvurusu üzerine hastaneden bilgi almaya giden Mardin Tabip Odası Başkanı Zeki Uzun da, bütün girişimlerine rağmen Abdi Aykut ile yüz yüze göremediğini söyledi. Uzun, “Acile gittim orada yoktu, acilden sonra göğüs cerrahına gittim, orada da bulamadım. ortopedi dediler oraya gittim yine yok dediler. En son plastik cerrahide dediler. Gittim, etrafımı sardılar. Kimliğimi aldılar. ‘Kim gönderdi seni?’ diye sordular. Bende Abdi Aykut’un kızının kendilerine başvuruda bulunduğunu, hastanın durumunu öğrenmek istediğimi söyledim. İzin vermeyeceklerini söylediler” diye belirtti. 

'GÖĞÜS KAFESİ BOŞLUĞUNDA KAN BİRİKMESİ VAR'

Kapıda bekleyen askerle arasında yaşanan diyaloga da dikkat çeken Uzun, şunları söyledi: “’Biz, size bilgi vermiyoruz’ dedi. Hakaret edercesine davrandı ve 20 dakika bekletti. Kimliğimi, doktor kimliğimi, tabip odası kimliğimi aldı. Fotoğraflarını çekti.” Uzun, “Edinebildiğim bilgilere göre, göğüs kafesi boşluğunda kan birikmiş. Travmaya bağlı Hemotorax (Tüp ile bölgedeki kanı alma) tedavisine başlanmış” diye konuştu.