Avukat Mert Eryılmaz, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'i ‘FETÖpropagandasıyla suçlayıp şikayet dilekçesi verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı şikayet üzerine soruşturma başlattı, yetkisizlik kararı verdi.

Damla Güler'in Hürriyet'teki haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Avukat Mert Eryılmaz'ın, ABD Genelkurmay Başkanı, Ulusal İstihbarat Direktörü ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan, darbeye destek oldukları gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtildi.

Eryılmaz'ın, şikayet dilekçesinde, 15 Temmuz akşamı Malatya'ya inen 8 kargo uçağının içinden TSK envanterinde olmayan bombalar çıktığını ve bu uçakların İncirlik Üssü'nden sevk edildiğini belirterek, "İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Bekir Ercan Van darbe girişimi başarısız olunca ABD'den sığınma hakkı istemiştir" dediği kaydedildi.

AVUKAT ERYILMAZ, 'İŞGAL HAREKETİ ABD'DEN YÖNETİLDİ' DEDİ

Avukat Eryılmaz'ın, İncirlik Üssü'nde görevli Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu'nun ifadesine de yer verdiği dilekçesinde şöyle denildi:

"15 Temmuz'da mesaisinin ardından Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın kendisini arayarak göreve çağırdığını, saat 08.00'da komutanla araca binerek üs içinde Amerikalılara ait bir binanın önüne gittiklerini, Van'ın içeri girerek 15-20 dakika içeride kaldığını beyan ediyor."

Eryılmaz, 15 Temmuz'un bir işgal hareketi olduğunu savunarak hareketin İncirlik'ten yönetildiğini, Fethullahçı subayların üste görevli ABD silahlı kuvvetleri mensuplarıyla birlikte hareket ettiklerini, işgal hareketinin ABD'den yönetildiğini iddia etti.

'İNCİRLİK ÜSSÜ TEDBİREN KAPATILSIN'

Dilekçenin sonuç bölümünde söz konusu askerlerin 'FETÖ'yü desteklediğini ve uluslararası sözleşmeleri de ihlal ettiğini iddia eden avukat İncirlik Üssü'nün tedbiren kapatılmasını ve şüpheliler haklarında kovuşturma başlatılmasını istedi.

BAKIRKÖY BAŞSAVCILIĞI YETKİSİZLİK VERDİ

Yetkisizlik kararında Dunford, Clapper ve Votel şüpheli olarak yer aldı.

Karardaki suçlama ise 'terör örgütü propagandası yapmak' olarak yazıldı. Suç duyurusuyla ilgili dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Gelen dosyaya yeni bir soruşturma numarası veren Başsavcılık konuyla ilgili dava açabilir ya da takipsizlik kararı verebilir.