Ankara'daki ABD Büyükelçiliği içinde saat 13.10 civarında büyük bir patlama meydana geldi.

Canlı bombanın binanın 2 No'lu kapısının içinde kendini patlattığı belirtiliyor.

Patlamanın nöbetçi kulübesinde olduğu ve kulübenin patlama sebebiyle yıkıldığı, olay yerinde ceset parçalarının bulunduğu ve ölenler olduğu bildiriliyor.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi…

Patlamanın bir canlı bomba eylemi olduğu sanılıyor. Çevreye yayılan parçalanmış cesedin saldırıyı düzenleyen bombacıya ait olduğu iddia edildi. Patlama sonrası ceset parçaları çevredeki ağaçların ve otomobillerin üzerine kadar yayıldı.

Olayın ardından içeride bulunan herkes sığınaklara toplandı. Binada yaralıların olduğu belirtilirken, biri kadın, iki yaralı dışarı çıkartıldı.

İlk belirlemelere göre erkek bir intihar eylemcisi ve Mustafa Akarsu isimli bir güvenlik görevlisi öldü, 2 kişi yaralandı.

Yaralılardan birinin, yakın bir döneme kadar NTV’de çalışan gazeteci Didem Tuncay olduğu ortaya çıktı. Numune Hastanesi’nde tomografisi çekilen ve müşahade altına alınan Tuncay’ın durumunun iyiye gittiği bildirildi. Tuncay’ın vize işlemleri için elçilikte bulunduğu öğrenildi.

“GİRİŞ KAPISINDA KOPMUŞ BİR KAFA GÖRDÜK”

Vatan gazetesi muhabiri Kemal Göktaş patlamanın yakın tanığıydı. Göktaş o an yaşananları Habertürk TV'de canlı yayınında anlattı:

"Patlamanın olduğu sırada ABD Elçiliği'ne 150 metre uzaklıktaydık. Patlama elçiliğin 2 no'lu giriş kapısında meydana geldi. Patlama olduğu anda olay yerine koştuk. Olay yerinde rutin görevlerini yapan polisler vardı. Etrafa saçılmış et parçaları, kopmuş bir bacak ve tam giriş kapısında kopmuş bir kafa gördük. Dehşet vericiydi. İçeriden dumanlar çıkıyordu. Resmi polisler güvenlik kulübesine girmemize engel oldu. Dışarıdan gördüğümüz kadarıyla içerisi enkaz olmuştu. Hatta içerideki polis enkaz altında birinin olduğunu söylüyordu. Polis memuru olayın canlı bomba olabilceğine dair gelişmeyi telefonla amirlerine bildirdi. Paris Caddesi üzerinde 50 metre aşağısında vize başvurusunun yapıldığı yer var. Bu nedenle patlama anında kuyruk olmaması büyük şans..."

"Patlamadan sonra 3 gazeteci ve birkaç polis 15 dakika kadar yalnızdık. İlk ambulans 15 dakika sonra geldi. İki polis amiri ve destek polis kuvvetleri ise 20 dakika sonra olay yerindeydi, bu da çok ilginç bir durum olarak kayda geçti."

ECEVİT ŞANLI OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Hayatını kaybeden canlı bombanın parmak izi araştırması sonucu 40 yaşındaki DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı olduğu açıklandı. Ecevit Şanlı daha önce 1997 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldırı düzenlenmesi iddiasıyla tutuklanmıştı.