17 Aralık operasyonu sonrasında emniyet birimlerinde yaşanan görevden alma dalgası dün de 800 polisin yer değiştirmesiyle sürdü. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ankara , İstanbul ve İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yaklaşık 800 personelin görev yeri değiştirildi.

17 Aralık operasyonun hemen ardından Ankara’da Emniyet Müdür Yardımcısı görevine getirilen 3 müdür yeniden görevden alındı.

EGM’de önceki gün geceyarısı kararıyla KOM Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürleri Mikail Uçak, Serkan Gürkan, Nadir Koçak, Tarkan Şahin, Adem Şahin ve İsmail Çakır görevden alındı. Başta KOM olmak üzere Asayiş, Personel, Güvenlik Daireler olmak üzere 500’e yakın şube müdürü, amir, memurun görev yeri değiştirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ise 6 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alındı. Görevden alınan 3 Emniyet Müdür Yardımcısı 17 Aralık Operasyonun hemen ardından göreve getirilmişti. Ankara Emniyet Müdür Yardımcıları Arif Canlı, Hasan Karaca, İbrahim Çapan, İbrahim Pala, Savaş Demirel ve İsmail Özyardımcı görevden alınarak Elmadağ’daki polis okuluna gönderildi.

Daha önce farklı zamanlarda 1500 dolayında polisin görev yerlerinin değiştirildiği Ankara’da böylelikle görevden alınan polis sayısı 2000’e ulaştı.

Görev yeri değişitirilenlerin çoğunluğunu memurlar oluşturdu. Bu memurların büyük çoğunluğunun operasyonel yetkiye sahip olan kritik birimlerde görev yaptığı belirtildi.

Görevden alma rüzgarında Ankara’dan sonra en büyük dalga İzmir’de yaşandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde bugün şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 274 kişinin görev yeri değişti.

Polis ve sivil memurlar, nerede görevlendirildiklerini öğrenmek isteyince bilgisayarlar aşırı yüklenme nedeniyle kilitlendi.

İSTANBUL’DA SİBER DEPREM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ‘nde Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli bir emniyet müdürü ile 40 polis tayin edildi.

TÜRKİYE 'DE 6 BİN OLDU

Operasyon sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul , Ankara ve İzmir emniyetleri başta olmak üzere çok sayıda polisin görev yerleri değiştirildi. Ankara, İzmir ve İstanbul’da yaşanan son görev değişiklikleri ile Türkiye çapında görev yeri değiştirilen polis sayısı, 7 bine yaklaştı. 

(Radikal)