Yozgat’ta 8 Mart etkinliği sırasında ülkücü öğrencilerin linç girişimine maruz kalan öğrenciler, “Facebook’ta fotoğraflarımız paylaşılıyor. Hedef haline getirildik” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıkları sırada Kürtçe slogan attıkları gerekçesiyle ülkücü öğrencilerin hedefi haline gelen kız öğrenciler tedirgin. İl genelinde sosyal medya üzerinden örgütlenen sağ görüşlü öğrenciler, Facebook’ta öğrencilerin fotoğraflarını paylaşarak hedef haline getirdi. Yayınlanan fotoğrafın altında çok sayıda küfür içeren yorumların yer alması olası tehlikeyi gözler önüne sererken, Yozgat’taki haber siteleri, 8 Mart’ta yaşanan olayları kışkırtıcı bir dille haberleştirerek adeta saldırılara davetiye çıkardı. Yerel bir haber sitesinde, “Üniversitelerde her türlü çirkin eyleme imza atan eli kalem değil molotof tutan çift dikişli PKK’nın güdümündeki kandırılmış öğrenciler Yozgat’ı huzursuz etmeye devam ediyor” ifadeleri yayınladı.

OKULA GELMEYİN”

Bahar Kılıçgedik'in Taraf'ta yer alan haberine göre yaşadıkları durumu anlatan öğrenciler, kendilerine linç kampanyası yürütüldüğünü, fotoğraflarının sosyal medyada yayılarak PKK’li ilan edildiklerini söyledi. 8 Mart’taki linç girişiminden sonra, üniversite yönetiminin kendilerine, “Okula gelmeyin. Can güvenliğiniz tehlikede” uyarısında bulunduğunu anlatan öğrenciler, “Okula gidemiyoruz. Her tarafa fotoğraflarımız dağıtılmış. Sözde biz PKK’liyiz. Ülkücüler her an bize saldırabilir. Lütfen yardımcı olun, bir şeyler yapın” diye yardım çağrısında bulundu. Öğrenciler, “Esnafı da örgütlediler. Okulun içinde yaklaşık 400 ülkücü bayrak çekti. Okul yönetiminin de uyarısı ile biz bir grup Kürt öğrenci o günden beri okula gidemiyoruz” dedi. Bingöl Üniversitesi’nde açlık grevine giren öğrencilere destek için açıklama yaptıklarını belirten öğrenciler, “Pankartta Kürtçe ifadeler de vardı. Pankartlı fotoğrafımız sosyal medyada kullanılarak hedef haline getiriliyoruz. Her yerde örgütleniyorlar ve bize saldıracaklar” dedi.

ÇEVİK KUVVET GÖTÜRECEK

Can güvenliklerinin olmadığını söyleyen öğrenciler, evlerinde mahsur kaldıklarını anlatarak, “Kaldığımız evin önünden araçla geçiyorlar. Sabaha kadar tacizler, tehditler sürüyor. Ailelerimiz okulu bırakıp dönmemizi istiyor. Üniversite yönetimi Çevik Kuvvet ekipleri tarafından okula götürüleceğimizi söyledi ancak bu da yeterli olmayacak. Peki okulda güvenliğimizi kim sağlayacak? Can güvenliğimizin olmadığını emniyete bildirdik. Bir tedbir alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Her an bir linçle karşı karşıya kalabiliriz” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. Yozgat Emniyet Müdürlüğü ise yaşanabilecek herhangi bir olaya karşı önlem aldıklarını şu an için bir sıkıntı olmadığını söyledi.