FETÖ’ soruşturması kapsamında bankacılara yönelik operasyon başlatıldı. Bank Asya’da 2014 yılı ve sonrasında görev alan üst düzey yöneticiler hakkında ‘FETÖ üyeliği’ ve ‘Örgüte finansman sağlama’ suçları kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon başlatıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Banka’nın 78 üst düzey yönetici hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun’un talimatı üzerine harekete geçen Anadolu Cumhuriyet Savcısı Alim Yaşar, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Bank Asya’nın 2014 yılı ve sonrasında çalışan üst düzey yöneticileri hakkında ‘FETÖ üyeliği’ ve ‘örgüte finansman sağlama’ suçları kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon emri verdi.

Başsavcılıkça 78 üst düzey yönetici hakkında gözaltı kararı verilirken, 70 kişi hakkında da nöbetçi hakimlikten arama, el koyma ve inceleme kararı çıktı.

BDDK, 30 Mayıs 2015’te Bank Asya’ya el koyarak yönetimini TMSF’ye devretmişti. Banka, 15 Temmuz darbe girişimi ardından KHK kararı ile kapatılmıştı.