Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kulp Müftülüğü’ne bağlı Kuran kursunda 6 çocuğun yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Ruhsatsız ve kaçak elektrikli binaya izin veren Müftülük ve Diyanet’e kusur bulunmadı. 

İddianamede, binanın ruhsatsız ve elektriğinin kaçak olduğu belirtilmesine rağmen, eğitim-öğretim yapılması için izin veren ilçe müftüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kusuru bulunmadı.

Dihaber’de yer alan habere göre, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 6 sayfalık iddianamede, Kur’an Kursu öğreticisi Faruk Işık ve Köy Muhtarı Özcan Ceylan hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlarından 3’er yıldan 18’er yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kuran Kursu binasını inşa eden Köy Muhtarlığı İhtiyar Heyeti’nde yer alan Abdullah Cengiz, Hanifi Dizmen, Hiyasettin Bartar ve Sebahattin Çankaya’nın ise “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istendi.

Savcının, İmar Kanuna aykırı bir şekilde kaçak yapılan, elektrik tesisatı kaçak olan ve sayacı olmayan kurs binası için olur veren, binada eğitim ve öğretim verilmesine izin veren, kursun yatılı olması için

Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuran Kulp Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ve diğer sorumlar hakkında herhangi bir suçlamada bulunmadı.

Davanın yargılamasına önümüzdeki aylarda Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.