İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs'ta Taksim'i sendikalara kapatmak için aldığı 'önlemler' arasında Unkapanı ve Galata Köprüleri'ni açarak, araç trafiğine ve geçişlere kapatma da vardı.

KÖPRÜ 1970'DE DE İŞÇİLERİN GEÇİŞİNİ ENGELLEMEK İÇİN KAPATILMIŞTI

İstanbul'da işçilerin yürümesini engellemek için Galata Köprüsü 16 Haziran 1970'de açılarak yol kesilmişti. Kartal, Levent ve Topkapı dolaylarındaki fabrikalarda çalışan 10 bine yakın işçinin katıldığı 1970 yılındaki gösterilerde 3 kişi ölmüş 200'e yakın kişi de yaralanmıştı. Bakanlar Kurulu bunun üzerine İstanbul, Kocaeli ve ilçelerinde sıkıyönetim ilan etmişti. Sıkıyönetimin ilanı ile birlikte Topkapı istikametinden gelen işçilerin Karaköy'e geçmesinin engellenmesi için Galata Köprüsü açılmış araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.

ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLAR KÖPRÜYE TIRMANDI

Bu yıl ölen işçiler için Fatih’te gıyabi cenaze namazı kılıdıktan sonra, “Allah, ekmek, özgürlük” sloganlarıyla köprünün olduğu istikamete doğru yürüyüşe geçen 'Antikapitalist Müslümanlar' ise Taksim'e çıkışın önlenmesi için Galata ve Unkapanı köprülerinin açıldığını görünce Taksim Meydanı'na çıkamadı. Burada polis müdahalesine maruz kalan grup üyelerinden bazıları ise açık köprüye tırmandı.

İşte o görüntüler: