Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde katliam yapan Volkan Bayar’ın, meslektaşlarını yaklaşık 1,5 yıl boyunca ‘FETÖ’cü diyerek şikayet ederken, bir öğretim üyesi için verdiği dilekçede “istihbarat raporlarının gelmesini bekledim” dediği ortaya çıktı.

Milliyet’te yer alan habere göre, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişiyi katleden Volkan Bayar’ın, Emniyet istihbaratıyla ilişkisi olduğu yolunda iddialar güçleniyor.

Bayar’ın verdiği söz konusu dilekçe, cinayetlerden iki gün önce Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na sunuluyor.

Bayar’ın dilekçede, “Şahsın FETÖ üyesi olabileceğini değerlendirmekteydim. Ancak her şeye rağmen şahısla ilgili istihbarat raporlarının gelmesini bekledim” dediği belirtiliyor.

Şikayete konu olan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay.

Bay, Volkan Bayar’ın bağlantılarının araştırılması gerektiğini belirterek şunları söylüyor:

“Duruşmalar sırasında mahkemede eşimden boşanmış olduğumu iddia etti. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını ispat ederek, bunu neden uydurduğunu sordum. ‘Bana Emniyet’ten öyle bir bilgi geldi’ dedi. Böyle bir bilgiyi kim, neden bu insanla paylaşır; bunların ortaya çıkması gerekiyor. Beni 2012’den beri takip ettiğini söyledi. Bir kere, üniversitedeki görevime 2013’te başladım. Hangi yetki ve sıfatla insanları takip ediyor. Ben nasıl sorgulanıyorsam, bu caniyi koruyan ve sorgulanması gereken birçok kişi olduğunu düşünüyorum. Benim hakkımdaki iddialarının küçük araştırmalarla asılsız olduğu anlaşılıyor. Ben şerefli bir ülkücüyüm, ülkücüden FETÖ’cü çıkmaz.”

Babası istihbarat kökenli bir polis olan Bayar’ın, Emniyet’le yakın ilişkide olduğu iddiaları katliamın ardından gündeme gelmişti.

Öte yandan Emniyet’ten de Bayar’la ilgili iddialar üzerine bir açıklama yapıldı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, “Bayar ne 15 Temmuz öncesi ne de sonrasında Eskişehir ilinde istihbarat elamanı veya muhbiri olarak çalışmamış ve bu yönde kendisi ile görüşülmemiştir. Emniyete sürekli olarak gelip gittiği ve sık sık iletişime geçtiği iddiası tamamen asılsızdır” denerek şunlar kaydediliyor:

“Adı geçen şahsın Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü binasına 2 kez trafik tescil, 5 kez silah ruhsat işlemleri için geldiği, ayrıca 3 Ekim 2016 tarihinde TEM Şube Müdürlüğüne gelerek dilekçe vermek istediği, şahsın KOM Şubeye yönlendirildiği, son olarak 31 Ocak 2018 tarihinde Ankara’dan gelen talimat doğrultusunda ifade vermek amacıyla KOM Şubeye geldiği kayıtların incelenmesinden anlaşılmıştır.”