Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 39 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söyleyeli 11 gün oldu.

Öte yandan, Hurşit Külter'in akıbetini sormak amacıyla verilen 43 dilekçeden birine cevap veren İçişleri Bakanlığı, "…konusu itibariyle kurumumuz görev alanına girmediği anlaşıldığından" denilerek dilekçeyi iade etti.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 39 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

KAYIP YAKINLARI: HURŞİT KÜLTER NEREDE?

Yakınlarını siyasi cinayetlerde yitirmiş 28 simge ismin ailesinden oluşan Toplumsal Bellek Platformu, kendisinden 27 Mayıs'tan bu yana haber alınamayan Hurşit Külter'in akıbetini sordu.

2 Nisan 1948’te katledilen Sabahattin Ali’den 20 Eylül 1992'de katledilen Musa Anter'e, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen Metin Altıok’tan 8 Ocak 1996’da dövülerek işkenceyle katledilen Metin Göktepe’ye, yakınları siyasi cinayetlerle katledilmiş aileler, Hurşit Külter’in akıbetini şöyle sordu:

* Alaz Erdost: Mamak Askeri Cezaevinde dövülerek öldürülen İlhan Erdost'un kızıyım. Bu ülkede başka siyasi cinayetler yaşanmaması adına soruyorum: ?#?HurşitKülterNerede??

* Eren Aysan: Yakılarak öldürülen bir şairin, Behçet Aysan'ın kızı olarak ülkede başka siyasi cinayetler yaşanmaması adına soruyorum: #HurşitKülterNerede?

* Zeynep Altıok: Ben Sivas katliamında yakılan şair Metin Altıok'un kızıyım. Siyasi cinayetlerin işlenmemesi adına soruyorum: #HurşitKülterNerede?

* Alev Özgüner: Ben 23 Mayıs 1980'de evinde katledilen Dr. Sevinç Özgüner'in kızıyım. Başka siyasi cinayetler işlenmemesi için soruyorum: #HurşitKülterNerede?

* Filiz Ali: Sabahattin Ali'nin kızı olarak ülkede başka siyasi cinayetler yaşanmaması adına soruyorum: #HurşitKülterNerede?

* Macide Ocak: Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın ailesiyiz, yeni bir kayba tahammülümüz yok. Kerime Külter'e ses verin #HurşitKülterNerede?
* Aylin Tekiner: Cenazesine dahi saldırılan bir politikacının, Zeki Tekiner'in kızıyım başka siyasi cinayetler yaşanmasın diye soruyoruz: #HurşitKülterNerede?

* Canan Kaftancıoğlu: '80 yılında katlettiğiniz TRT prodüktörü, yazar Ümit Kaftancıoğlu ailesi olarak, başka siyasi cinayetler yaşanmasın diye: #HurşitKülterNerede?

* Meryem Göktepe: İşkenceyle katledilen bir gazetecinin, MetinGöktepe'nin ablası olarak başka siyasi cinayetler yaşanmaması için soruyorum: #HurşitKülterNerede?

Toplumsal Bellek Platformu da "1990'ların eli kanlı Torosların dönüşüne ve gözaltındaki kayıplara tahammül edemiyoruz" denilen yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:


27 Mayıs’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Hurşit Külter ile ilgili yaşananları gün gün buradan inceleyebilirsiniz.