12 Eylül 1980 darbesi öncesi çok sayıda kişiyi öldürme olayına karıştığı ileri sürülen ve hakkında 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski ülkücü adliyeye gönderilirken, "Vatan millet için yaptım, şimdi olsa yine yaparım, yaptıklarımdan pişman değilim" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri 12 Eylül 1980 darbesi öncesi cinayet olaylarına karıştığı için Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve 2010 yılında Yargıtay tarafından 36 yıl hapis cezası onanan eski ülkücü Osman Engin'in (61) yerini belirledi.

İddiaya göre, 12 Eylül 1980 öncesinde Haluk Kırcı ile birlikte hareket eden Adana Ülkücü Gençlik Derneği kurucu üyeleri arasında bulunan Osman Engin, darbeden sonra kamuoyunda en çok bilinen Bahçelievler katliamı, Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi olaylarıyla ilgili olarak 1990'lı yıllarda yargılandı.

Engin önce 11 kez idam 203 yıl hapis, ardından 4 idam 36 yıl hapis cezasını çarptırıldı. Yapılan itirazlar sonucunda Engin'in cezası 36 yıla düşürüldü. 2010 yılında hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Engin'in Adana'da saklandığı belirlendi.

Aslen Samsunlu olan Engin'in Fatih Mahallesi'nde Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda çay ocağı kulübesinde saklandığı belirlenerek operasyon yapıldı.

Pazar sabahı yapılan operasyonda gözaltına alınan Engin emniyete getirildi. Emniyette polislere, "Bu yaştan sonra ben artık çıkamam hakkınızı helal edin" diyerek onlardan helallik aldı.

3 yıl dağlarda çobanlık yaparak kaçtığını, daha sonra Fatih Mahallesi'nde çaycılık yaptığını anlatan Engin daha sonra adliyeye gönderildi.  

Engin adliyeye giderken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Engin, neden polis tarafından alındığı sorusuna, "Eski davalardan dolayı alındım" dedi. Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'u öldürdüğünün sorulması üzerine, "Hayır ben onu öldürmedim, o olayla ilgim yok" dedi.

Basın mensuplarının cinayet mi işlediniz bu yüzden mi gözaltın alındınız sorusuna, "O da var ama eski davalar, onlar da bana kalsın" diye yanıt verdi.

Basın mensubunun "Pişman mısınız?" sorusuna ise Engin şöyle yanıt verdi: "Pişman değilim, vatan ve millet için yaptım. O zaman ona inanıyordum. Ama şimdi olsa yine aynı şeyi yaparım. Ben vatan ve millet için yaptım. Şimdi de PKK ile savaşırım."

Engin yapılan işlemlerinin ardından cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi. (CNNTÜRK)