Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 35 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söyleyeli 7 gün oldu.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 35 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hakları Örgütleri ise Külter’in bulunması için girişimlerini sürdürüyor.

Akıbeti 35 gündür bilinmeyen DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in annesi Kerime Külter, tüm annelerin “Hurşit Külter nerede?” sorusunu sormasını istedi.

TEK KİŞİLİK EYLEM

Kadri Suavi Bayrak isimli bir yurttaş Külter'in durumuna dikkat çekmek amacıyla, dün Kadıköy İskele Meydanı'nda elinde Hurşit Külter'in fotoğrafı ile tek başına eylem yaptı.

Eylemine ilişkin bilgi veren Bayrak, kendisine "Ne yapıyorsunuz burada" diye soran yurttaşlara, "Devlete basit bir soru soruyorum. Hurşit Külter nerede? Ve bir cevap bekliyorum" dedi.

27 Mayıs’tan bu yana akıbeti bilinmeyen Hurşit Külter ile ilgili yaşananları gün gün buradan inceleyebilirsiniz.