İzmir merkezli 13 ilde yürütülen 'yasadışı dinleme' soruşturmasında 32 polis hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Polisler hakkında 961'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Emniyete yönelik İzmir merkezli 13 ilde 'yasa dışı dinleme' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 11'i tutuklu 32 emniyet mensubu hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme, aralarında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu 11'i tutuklu 32 polis hakkında 10 ile 961'er yıl arasında hapis cezasının istendiği iddianameyi kabul etti.

İddianamede sanıklara şu suçlamalar yöneltildi:

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç uydurmak, iftira, resmi görev ve yetkinin kötüye kullanılması yoluyla gerçeğe aykırı belgeler düzenleyip mahkemeleri dinleme kararları vermesini sağlayacak şekilde kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, elde edilen ilgili ilgisiz ya da özel yaşama ilişkin verileri suç örgütünün çıkar ve amaçlarına hizmet etme odaklı olarak arşivleme ve kullanma yoluyla hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek."

Sanıkların İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü içerisinde meslek hiyerarşisi dışında farklı bir yapılanma kurdukları iddiasına yer verilen dosyada, sanıklara bu yapılanmayla devletin tüm imkan ve olanaklarını kendi amaçları doğrultusunda kullandıkları ifade edildi.